Develi, Yahyalı, Bünyan, Hacılar... AK Parti Kayseri'de seferberlik başlattı!

AK Parti yerel seçimlerde büyük oranda oy kaybetmesinin ardından Türkiye'de geniş çaplı çalışma başlattı. Seferberlik niteliğindeki düzenlenen programlara farklı illerin milletvekilleri katılım sağlarken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

AK Parti yerel seçimlerde büyük oranda oy kaybetmesinin ardından Türkiye'de geniş çaplı çalışma başlattı. Bu kapsamda 'Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe' sloganıyla başlatılan çalışmayla düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' Kayseri'de de yoğun katılımla gerçekleşti.

Türkiye Buluşmaları kapsamında düzenlenen 'Basın Mensupları ve Teşkilat Mesupları ile Buluşma' programına Gençlik ve Spor Başkanı Osman Aşkın Bak, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları katıldı.

Bakan Bak, AK Parti'nin eser siyasetini Türkiye'ye kazandırmaya devam ettiğini, Türkiye buluşmalarıyla ülkenin dört bir yanındaki milletvekillerinin, bakanların ve teşkilatların sahaya indiğini ifade etti.

AK Parti'nin gücünü milletten aldığını vurgulayan Bakan Bak, 'Mahallelerde SKM'lerde yapılan planlar çerçevesinde esnaf ziyaretleriyle beraber o şehrin bütün kılcal damarlarına kadar geziliyor, dokunuluyor ve millet milleti dinliyoruz. AK Parti milletin söylediklerinin dışında hiç kimsenin talimatını yerine getirmez. AK Parti gücünü milletten alıyor. Millete soruyor, milleti dinliyor. Milletin taleplerini kendi ilgili kurumlarına değerlendiriyor.' dedi.

Türkiye Buluşmaları kapsamında, Edirne, Kırklareli'ni ziyaret eden Bak, Kayseri ziyaretinin de etkin şekilde gerçekleştiğini kaydetti.

Bak, spor ile beraber gençlere dokunmanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: 'Gençlere sporla dokunmak çok çok önemli. Spor okullarıyla gerçekleştirilecek etkinliklerle onlara vereceğimiz formalarla, malzemelerle belediyemizin etkinlikleriyle onlarla berbaer onlara dokunmanız çok kolay. Bunu niçin önemsiyoruz? Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en önemli işlerimizden bir tanesi de çağımızda bizim çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkan bağımlılıkla mücadele. Dijital bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla kötü alışkanlıklarla mücadele bunun en önemli argümanını da sporu kullanmak, sporun iyileştirici gücünü kullanmak, birleştirici gücünü kullanmak, amatör spor kulüplerine destek olmak, okullardaki spor faaliyetlerini arttırmak bütün bunlar bizim hepimizin görevi. Belediye başkanlarının, mali idarecilerin de bu noktada önemli görevler düşüyor. Bunu birlikte yapmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın sporun içerisinden geldiğini ve gençleri çok iyi anladığını belirten Bakan Bak, Türkiye'de spor devrimi yaşandığını vurguladı.

Bak, Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi çerçevesinde 11 milyon çocuğun yüzme öğrendiğini kaydederek şöyle devam etti: 'Türkiye'nin dört bir yanından stadyumlarıyla, yüzme havuzlarıyla kapalı spor salonlarıyla, atletizmleri her bir yanında onlarca, binlerce eseriyle beraber, milletimizin hizmetinde. Yüzme Bilmeyen Kadın projesi çerçevesinde 11 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Türkiye'nin dört bir yanında yarı olimpik yüzme havuzları kazandırdık. Buradan gençlerimize yüzmeyi öğretiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak için bu tesisler çok çok önemli.'

'NATO'nun en güçlü ordularından bir tanesi de Türk ordusu'

Nato Parlamenter Asamblesi Türk Grubu olarak görev yaptığını anımsatan Bakan Osman Aşkın Bak, yüzde 20'lerde olan milli savunma sanayi sektöründeki yerlilik oranının yüzde 80'lere çıkarıldığını ifade etti.

Bakan Bak, 'TCG Anadolu, Kaan ve insansız hava araçlarıyla hep beraber güçlü bir Türkiye var. O zaman da ifade etmiştik. NATO toplantılarında ifade ettik. NATO'nun en güçlü ordularından bir tanesi de Türk ordusu. Bu ordunun kaynağı da bu bu millet ordusuna verdiği destek ortada. Bu coğrafyada güçlü kalmak için de güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayisine ihtiyaç var. O yüzden bunu da ifade etmiş olayım.'' diye konuştu.

AK Parti iktidarında engellilere yönelik destekler yapıldığını anlatan Bakan Bak, engelli bireylerin çeşitli etkinliklere katıldığını ve sağlık sorunlarıyla ilgilenildiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, partiye olan bağlılıklarının devam edeceğini belirterek AK Parti'nin her zaman halkın içinde olduğunu vurguladı.

Üzüm, 'Teşkilatçılık, vefakarlık, çaba, emek, gayret ister. İnsani olarak eksiklerimiz olabilir ama bizde bir şey her zaman tastamamdır. Kuruluşundan bugüne 23 yıl geçmiş Ak Partimize, Cumhurbaşkanımıza ve davaya sadakatimiz, bağlılığımız hiçbir zaman eksilmeyecektir. Dün de, bugün de, yarın da bu coşkuyu, bu enerjiyi her daim içimizde hissedeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Üzüm, 16 ilçede yaklaşık 200'e yakın Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) programı yapılacağını bu kapsamda Malatya, Aksaray, Kahramanmaraş gibi pek çok ilden gelen milletvekillerinin ilçe sakinleriyle buluşacağını söyledi.

Program sonunda AK Parti'ye katılanlara rozet takıldı.

Kayseri'nin bütün ilçelerine AK Parti heyeti akın edecek!

Bugün (18 Eylül) Türkiye Buluşmaları kapsamında Develi, Yahyalı, Bünyan, Hacılar, Felahiye, İncesu ve diğer tüm ilçelerde program düzenlenecek. Programlara farklı illerden milletvekilleri katılacak.

Bu programla Ak Parti'nin Kayseri'de eski oy oranına ulaşması hedefleniyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme