Devler yarışıyor

AK Parti'de milletvekili aday adaylığına yüzden fazla kişi başvuruda bulundu. 9 kişilik listeye girebilmek için yarışan aday adayları arasında tanınmış birçok siyasetçi, bürokrat ve eğitimci de bulunuyor.

555 BİN LİRA BIRAKTILAR

AK Parti'de milletvekili aday adaylığı başvurusu 20 Şubat Cuma günü sona erdi ve partiye başvuranların sayısı netleşti. İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kayseri'den aday olmak isteyenlerin sayısı yüz on bir kişi olarak gerçekleşti. Aday adaylarının bağışlar hariç, partiye yatırdıkları başvuru bedeli ise 555 bin lira oldu.

3 DÖNEM KURALI ETKİLEDİ
Bu sene yapılan başvurular, bir önceki seneleri katladı. Bunun en önemli nedeni ise 3 dönem kuralı nedeniyle Enerji Bakanı Taner Yıldız, Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut, Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın yeni dönemde aday olamamaları gösteriliyor. 'Listenin boş olduğunu düşünen adayların' bu nedenle AK Parti'ye hücum ettikleri ifade ediliyor.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM YARIŞACAK
Bu sene AK Parti'den 9 kişilik listeye girebilmek için tanınmış birçok siyasetçi, bürokrat, eğitimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakan Mehmet Özhaseki'nin liste başı olması beklenirken, Özhaseki'nin yanı sıra Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe de yeniden Kayseri'den aday olmak için başvuruda bulundu. Karatepe, geçtiğimiz seçimde de aday adayı olmuş, temayül yoklamasında ilk sırada çıkmış, ancak genel merkez tarafından veto edilmişti.
KARAYEL'İN YERİ GARANTİ
Mavi Marmara Gemisi'nde şehit olan Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan'a da listede şans verilirken, mevcut milletvekillerinden Yaşar Karayel'in de yerinin garanti olduğu ancak diğer vekillerin durumunun henüz netleşmediği ileri sürülüyor. AK Parti'de özellikle bayan aday kontenjanında büyük sürpriz yaşanabileceği ifade ediliyor.

LİSTE YAPMASI GÜÇ
HSYK eski Üyesi Av. Ali Aydın da Kayseri'den başvurunlar arasında bulunuyor. Bir dönem AK Parti'nin önde gelen isimlerinden İrfan Gündüz yeniden aday adayı olurken, eski milletvekillerinden Niyazi Özcan da bu dönem şansını deneyenler arasında. AK Parti Genel Merkezi'nin, bu kadar aday adayı arasında liste yapması bir hayli güç görünüyor.

Bakmadan Geçme