Dikkat! İnternet süresiz kesilebilir

NASA, Güneş'in aktif bir döneme girdiğini internet bağlantılarının büyük çaplı kesintilere yol açabileceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

NASA, Güneş'in ‘Güneş Maksimumu' adı verilen aktif bir döneme girdiğini açıkladı. Yaşanacak güneş fırtınalarının internet bağlantılarını etkileyebileceği açıklandı.

NASA'nın verilerine göre, şu anda Güneş, bu döngünün zirvesinde bulunuyor ve artan güneş aktiviteleri, Dünya'daki teknolojik altyapılar üzerinde potansiyel tehditler oluşturuyor.

Devasa elektronik dalgalanmalara yol açabilir

Daily Mail'in yaptığı habere göre, NASA'nın Uzay Hava Programı Direktörü Jamie Favors, Güneş Maksimumu sırasında Güneş'te büyük ölçekte enerji patlamalarının meydana geldiğini ve bu patlamaların güneş fırtınaları olarak bilinen devasa elektromanyetik dalgalara yol açabileceğini belirtti.

Büyük ölçüde zarara uğratabilir

Favors, bu tür fırtınaların Dünya'daki uydu sistemlerinden enerji şebekelerine kadar geniş bir yelpazede sistemleri etkileyebileceğini söyledi. Özellikle internet bağlantılarında ciddi kesintiler yaşanabileceği ve bu kesintilerin haftalarca sürebileceği uyarısını yaptı. NASA, bu fırtınaların en güçlü uzay hava olayları arasında olduğunu ve geçmişte yaşanan örneklerin büyük ekonomik ve teknolojik zararlara yol açtığını hatırlattı.

Güneş fırtınaları, yalnızca internet bağlantılarını değil, uydu sistemleri ve GPS gibi teknolojik altyapıları da etkileyebilir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme