Dikkat Kayseri'de 30 Katı Daha Fazlasına Satılıyor!

Türkiye'de ve dünya genelinde popüler olan bu içeceğin evde hazırlanması oldukça ekonomik olurken dışarıdaki fiyatı ciddi oranda yüksek. Detaylar Kayseri Anadolu Haberde…

Evde hazırlanılan her yiyecek ve içeceğin hemen hemen hepsini dışarıda kafe ve restoranlarda bulmamız mümkün. Birçok ürünün evde hazırlanıyor olması fiyat olarak daha uygun olsa da gerek şartlar gerekse keyfi durumlarda dışarıdan alına biliniyor.


Genelde evde hazırlanılan ürünlerin fiyatları dışarıda 2-3 katı ücrete satılıyor. İşletmelerin kazanmaları için bu durum normal karşılanıyor. Fakat Türk kahvesinin fiyatı öyle yükseklere çıktı ki vatandaş fiyatına inanamadı.
Kahvenin dışarıda daha yüksek fiyatlara satılıyor olması, kahvenin hazırlanışındaki emek, sunum şekli ve mekanın konumuna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Tüketici fiyatı yüksek bulsa da genellikle bu fiyat farkını kabul ediyor çünkü dışarıda kahve içmek, sadece bir içecek tüketmekten daha fazla, arkadaşlarla sohbet etmek, rahat bir ortamda dinlenmek veya iş görüşmeleri yapmak gibi sosyal etkileşimleri içerebiliyor. Böylelikle fiyatıda makul geliyor. Fakat son zamanlarda oluşan bu fiyat farkı tüketiciyi de zorluyor.


1 paketi 100 TL olan kahveden yaklaşık 14 fincan kahve çıkıyor. Kafelerde ise bir fincan kahve fiyatı 40 ile 150 arasında değişiyor.


Vatandaşın beklentisi ise ise fiyatın daha makul olması yönünde. Anadolu harikalar diyarının içinde kumda kahve satan işletmeden kahve aldığını söyleyen vatandaş “ zaten 5 liraya satmalarını beklemiyoruz, onlarda işletmelerini ayakta tutmaları için kar koyacaklar. Ama 5 lira maliyeti olan en fazla 50 liradır oturup içelim dediğim kahveye 130 lira vermiş olmakta insanı üzüyor. Evde 130 liraya yaklaşık 30 fincan kahve alırız” dedi.
Bu durumdan rahatsız olan bir kesim ise daha farklı yöntemler bularak kahvesini ve mini tüpünü yanına alıp halka açık piknik alanlarını tercih ediyor.

Yorumlar 3
fakir 01 Eylül 2024 22:01

Fakirin bir keyfi vardı, keyfimizde kalmadı. Ah yalan dünya...

Ali 01 Eylül 2024 21:57

Üzmek derken hafif bahsedilmiş. Kendimizi keriz hissediyoruz

Tiryaki 01 Eylül 2024 21:48

Kahve içmekte lüks oldu. Böyle haberlere yer verip objektif yazmanız çok güzel çoğu insanın haberi yok ????

Bakmadan Geçme