Doğalgazda vatandaşın aklı karıştı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından doğalgaz dağıtım şirketlerinin haksız şekilde aldıkları paraları geri ödemesi ile ilgili Kayseri Gaz yetkilileri 'Borcumuz yok' derken, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 'Dağıtım şirketlerinin internet sitelerinden isimlerinizi kontrol edin' dediği ve o şirketlerin arasında Kayseri Gaz'ın da bulunduğu ortaya çıktı.

Önceki gün ulusal basına yansıyan haberlerde EPDK'nın gaz dağıtımı yapan şirketlerin abonelerinden aldığı haksız bedellerin geri ödeneceğini bildirmesi üzerine Kayseri Gaz yetkililerinden bilgi almış, haberini de yayınlamıştık. Kayseri Gaz yetkililerinden aldığımız bilgilerle oluşturduğumuz dünkü haberimizde, yetkililer, bu durumun yeni olmadığı, 3 yıl önce gündeme geldiği ve kısa bir süreliğine abonelerinden EPDK'nın haksız şekilde alınan paralar diye ifade ettiği 'tesisat kontrol onay bedelleri'nin, Kayseri Gaz tarafından abonelerine iade edildiği bildirilmiş ve Kayseri Gaz'ın abonelerine borcu kalmadığı bildirilmişti. Bunun üzerine doğalgaz abonelerinin haksız olarak aldıkları paraların iadesini yapması gereken şirketlerin arasında Kayseri Gaz'ın da bulunması, akıllarda soru işareti oluştururken, vatandaşın da aklı karıştı.
'ÖDEDİKTEN SONRA BU ÜCRETİ ALMADIK'
Kayseri Gaz yetkilileri tarafından EPDK'nın söz konusu kararı vermesinin ardından kısa bir süre aldıkları bu bedellerin abonelerine ödendiği ve bu karar alındıktan sonra ise böyle bir ücretin abonelerden talep edilmediği belirtilirken, Kayseri Gaz'ın abonelerine böyle bir borcu olmadığı da ifade edilmişti.
EPDK Başkanı Yılmaz'ın önceki gün konu ile ilgili yaptığı açıklamada 226 bin 35 aboneden, fazladan para aldığının tespit edildiğini ve bu abonelerin dağıtım şirketlerinin internet sitesinden isimlerini kontrol edebileceklerini açıklamıştı. Bir İHA muhabirinin, tüm Türkiye'deki dağıtım şirketleri arasında yaptığı araştırma sonucunda ise o dağıtım şirketlerinin isimleri şu şekilde oldu: 'Enerya Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Antalya Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Aydın Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Denizli Gaz Dağıtım AŞ, Diyarbakır Doğalgaz Dağıtım AŞ, Enerya Ereğli Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Erzincan Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Kapadokya Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Karaman Gaz Dağıtım AŞ, Enerya Konya Gaz Dağıtım A.Ş, Kayseri Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım AŞ, POLGAZ Dağıtım AŞ, Sürmeli Doğalgaz Dağıtım AŞ, KARGAZ Doğalgaz dağıtım AŞ, Çorum Doğalgaz Dağıtım AŞ.' ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme