Dolar ve altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim tarih verdi

Dolar ve altın yatırımcıları dikkat! Amerika Merkez Bankası Fed faiz artırıma gitmesiyle dolar kurunda ve altın fiyatlarında hareketlenme meydana geldi. Uzman ekonomist İslam Memiş gündeme dair açıklamalarda bulunarak, dolar ve altın yatırımcılarını uyardı, en doğru yatırım için tarih verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Dolar ve altın yatırımcıları dikkat! Amerika Merkez Bankası Fed faiz artırıma gitmesiyle dolar kurunda ve altın fiyatlarında hareketlenme meydana geldi. Ünlü ekonomist İslam Memiş gündeme dair açıklamalarda bulunarak, dolar ve altın yatırımcılarını uyardı, en doğru yatırım için tarih verdi.

Memiş, piyasalarda bir belirsizliğin hakim olduğunu belirterek şöyle dedi: “Yoğun bir haftayı geride bıraktık. Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Yine Türkiye Cumhuriyet Bankası enflasyon sunumu vardı ve piyasalar oldukça karışık bir trende girdiğini söyleyebilirim. Özellikle merkez bankası kontrolü tekrar eline aldı gibi bir imaj çiziyorlar. Faizi gerekirse artırmaya devam edeceğiz modunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Özellikle belirsizliğin olduğu bir sürece girdiğimizi tahmin ediyorum. Süreç çok kolay değil gibi… Merkez bankası başkanı Gaye Hanım 2024'ün 2. çeyreğine kadar bu durumun devam edebileceğinin işaretini verdi. 2025 yılında bir normalleşme sürecini işaret etti. Ama enflasyon rakamlarındaki güncellemeye baktığımızda sancılı bir süreç devam edecek gibi duruyor.”

‘Yeni ataklar görebiliriz'

İslam Memiş altın ve döviz kurunun yatay seyirde ilerlediğini diyerek: “Döviz kurlarında biraz daha stabil gibi bir durum var. Altının gram fiyatı ve diğer döviz kurlarında da sanki yatay bir seyir var. Ama önümüzdeki haftalara baktığımızda, ağustos ayının ilk haftasını çok önemsiyorum çünkü temmuz ayı enflasyon rakamı açıklanacak, dolayısıyla yüksek giden bir enflasyon karşımıza çıkacak. Bu yüksek enflasyon ile dolar kurunda ve altın fiyatlarında yeni ataklar görebiliriz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme