Dominos pizzayı aratmayacak ev yapımı pizza tarifi! 

Dominos pizzaya rakip olan ev yapımı bu pizza tarifini kesinlikle denemelisiniz. Dominos pizzanın tadında hazılranan özel sosla yapılacak pizza hem sağlık açısından hem de tat açısından Dominos'u aratmayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Son zamanlarda yüksek enflasyon nedeniyle birçok vatandaş dışarıdan yemek sipariş etmeden önce iki kere düşünüyor. Özellikle pizza fiyatlarıdnaki artış vatandaşları düşündürürken dominos pizzaya rakip ekonomik ev yapımı pizza tarifine bayılacaksınız.

Özellikle pizza, hamburger gibi sıkça tercih edilen yiyeceklerin fiyatlarının artması vatandaşları farklı alternatiflere aramaya yönlendiriyor. İşte bu noktada evde yapacağınız ekonomik pizza ile pizzaseverlerin damaklarında tat bırakacaksınız.

Malzemeler

Hamuru için,

1 paket instant maya

2 su bardağı ılık su

5 su bardağı un

Yarım yemek kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

Sosu için,

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

1,5 çay kaşığı tuz

2 yaprak fesleğen

3 adet domates

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Ev yapımı pratik pizza tarifi!

1. Hamuru hazırlamak için yoğurma kabımıza unu alalım, ortasını çukurlaştırarak toz şeker, tuz, instant maya ve zeytinyağını dökelim.

2. Üzerine ılık suyu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Ele yapışmadan toparlanıncaya kadar yoğuralım.

3. Hamurumuz toparlanınca üzerini streç film ile kapatıp bir örtü öreterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

4. Hamur mayalanırken pizzanın domates sosunu hazırlayabiliriz. Bunun için 3 adet domatesimizi soyup yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayalım. Ben mevsimi olduğu için taze domates kullandım. Ancak kışın yapacaksanız yazdan hazırladığınız domates soslarından kullanabilirsiniz.

5. Sos tenceremize zeytinyağını alalım ve doğranmış sarımsağı yağda biraz çevirelim.

6. Daha sonra doğradığımız domatesleri tenceremize alalım, ara ara karıştırarak domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

7. Suyunu salıp yumuşayan domateslere tuz, domates salçası ve kekik ekleyerek karıştıralım. Son olarak fesleğeni de ekleyip karıştırarak sosun altını kapatalım. Sosun rengini daha da kırmızı yapmak için 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ya da 1 çay kaşığı kadar toz biberde ilave edebilirsiniz.

8. Hazırladığımız sosu daha pürüzsüz olması için blenderdan geçirelim.

9. Domates sosumuz hazır, şimdi pizzamızın iç malzemelerini hazırlayabiliriz.

10. Karışık pizzamız için sucuk kullanacağız, sucuklarımızı ince ince dilimleyelim

11. Çeri domateslerimizi ortadan iki keselim

12. Hem renk hem de lezzet katması için kırmızı biber kullanacağım. Biberimizi de ince ince dilimleyelim. Dilerseniz yeşil biber de kullanabilirsiniz

13. Mantarlarımızı da ince ince dilimleyelim.

14. Soğanlarımızı ince ince doğrayalım.

15. Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım. Un serptiğimiz tezgâha hamuru alıp biraz yoğurarak hamurun havasını alalım.

16. Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim ve ilk pizzamızı açmaya başlayalım. Dilerseniz daha küçük pizzalar yapmak için hamuru 3'e 4'e de bölebilirsiniz.

17. Merdane ile açtığımız hamurumuzun boyutunu ölçelim ve tepsimizin içine alalım. Elimizle düzelterek hamuru yerleştirelim. Kullandığım pizza tepsisi 40 cm boyutunda.

18. Bir çatal yardımı ile hamurumuzun tabanına delikler açalım. Hamurumuzun üzerine hazırladığımız domates sosumuzdan koyup her yerine gelecek şekilde güzelce yayalım.

19. İlk olarak ince ince dilimlediğimiz soğan dilimlerini pizzamızın üstününe yerleştirelim.

20. Daha sonra dilimlenmiş mantarlarımızı da yerleştirelim.

21. Hamuru güzelce pişen pizzamızı fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bolca serpiştirelim. Peynirler eriyinceye kadar tekrar fırına verelim.

22. kenarlara uzun ince dilimlenmiş kaşar peynirlerinden koyup hamurun kenarını içe doğru katlayarak kapatalım.

23. Hamurun üzerinde çatalla delikler açalım ve hamurun pişmesi için 200 derecelik fırına 10 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

24. Fırından çıkan pizza hamurumuza domates sosumuzdan koyup güzelce yayalım.

25. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden bolca yerleştirelim. Daha sonra mantar, sucuk, sosis, biber ve domatesleri yerleştirelim.

26. Son olarak pizzamızın kenarlarının kızarması için bir fırça ile zeytinyağı sürelim.

27. Pizzamızı peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişmeye bırakalım.

28. Sucuklu pizzamız hazır, sıcak sıcak dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: nefis yemek tarifleri

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme