Dondurmalı İrmik Helvası yapımının püf noktası- Adım adım tarif...
Türk Mutfağından önemli bir yere sahip olan Dondurmalı İrmik Helvası için en püf noktaları sizler için derledik. İrmik helvası nasıl yapılır? İrmik helvasındaki önemli noktalar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Yağın eritilmesi
İrmiğimizi tavaya koymadan önce tereyağ veya isteğe bağlı olarak margarini sıcak tavada iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
İrmiğimizi katalım
Erimiş ve cızırdayan yağımızın üzerine irmiğimizi yavaşça ve karıştırarak dökelim.
Karıştırarak kavuralım
İrmiği yağ ile buluşturduktan sonra kenarlardan içeri doğru karıştırarak helvayı esmerleşene kadar kavuralım.
Şekeri ilave edelim
Kavrulan ve rengi dönen irmiğin üzerine hazırlamış olduğumuz şekere yine karıştırarak yavaşça dökelim ve yedirerek bir müddet daha karıştırmaya devam edelim.
Sütü ilave edelim
İrmik ve şekeri kavurduktan sonra şekerin karışımı yeterli düzeye geldiğinde oda sıcaklığında olan sütü boca etmeden karıştırarak dökelim ve karıştırmıya devam edelim.
Kıvam almaya başlayınca...
İrmik helvası kıvamını almaya başlayıp,sütü çekince alttan üste doğru karıştırarak bir müddet daha orta ateşte kavuralım.
İçerisinede katılabilir
Servis öncesinde istenirse içerisine fındık veya hafif kavrulmuş çam fıstığıda ilave edilebilir.
Afiyet olsun
Dondurmayı isterseniz yanına isterseniz içerisine yerleştirebilir dondurmalı irmik helvasının tadını çıkarabilirsiniz.