Döviz kuru bugün ne durumda? (24 Ocak)

Haftanın üçüncü gününde döviz kuru kademeli olarak yükselirken, yatırımcı dolar ve avronun bugün ne kadar olduğunu merak ediyor. 24 Ocak güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Döviz kuru, yeni güne yükseliş ile başladı. Analistler, döviz kurunda yaşanan yükselişin, küresel piyasalarda yaşanan belirsizliklerin ve faiz beklentilerindeki değişmelerin devam etmesine bağlı olduğunu belirtiyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelede daha agresif adımlar atılabileceğini söylemesi, piyasalarda faiz beklentilerini yükseltti. Bu durum, dolar kurunun desteklenmesine neden oldu.

Ekonomist İslam Memiş, Tv100'deki köşe yazısında, güncel ekonomiyi şöyle değerlendirdi; ‘Yerel seçim sonuçlarının belirsizliği Yerel seçimler, her ne kadar genel seçimler kadar önemsenmiyor olsa da ben önemsiyorum. Çünkü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere önemli şehirlerin seçim sonuçları iç siyaseti hareketlendirebilir. Yerel seçimlerin sonuçlarına göre ekonomi politikasında da değişiklikler olabilir' dedi.

23 Ocak Kayseri döviz alış – satış fiyatları
Dolar
Alış: 30,28
Satış: 30,28

Euro
Alış: 32,95
Satış: 32,96

Sterlin
Alış: 38,53
Satış: 38,55

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme