Döviz kuru için son çıkış!

Haftanın üçüncü gününde döviz kurunda dalgalanmalar devam ederken bugün açıklanacak olan Fed'in faiz kararı sonrası dolar ve avronun ne kadar olacağı yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? 13 Aralık dolar ve avro fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı faiz kararı sonrası yatırımcı elindeki dolar ve avronun ne kadar olacağını merak ediyor. Döviz kuru geçtiğimiz kasım ayından bu yana dalgalı ilerliyor.

Ekonomist İslam Memiş Tv100'deki köşe yazısında Fed'in faiz kararını indirdiği takdirde piyasaların bundan nasıl etkileneceğini açıkladı. Memiş; ‘Piyasalar, Fed'in 'Ne zaman faiz indirimlerine başlayacağının' ipucunu arayacak. Piyasanın genel kanısı Fed'in 2024'ün ikinci ya da üçüncü çeyreğinde faiz indirimine başlayacağı yönünde. Fed'in faiz indirimine başlaması diğer merkez bankalarını da harekete geçirecektir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dâhil. Peki, bu gelişmeler Türkiye'yi ve Türk piyasalarını nasıl etkiler?
1- Başta Fed olmak üzere tüm merkez bankalarının faiz indirimlerine başlaması, küresel faizlerinin gerilemesine, borsaların yükselmesine neden olabilir.
2- Küresel borsaların pozitife dönmesi en çok BİST100 endeksine yarayabilir. Endeks 2024'de 10-15 bin puan aralığında kalabilir.
3- Dolar uluslararası piyasalarda değer kaybedebilir. Bugün 103-104 bandında olan dolar endeksi (dxy), 92 seviyesine kadar gerileyebilir. (Dolar/TL kuru değil, dolar endeksi)
4- EUR/USD paritesinde yükselişler görülebilir.
Bugün 1,08 seviyesinde olan parite, 1,12-1,15 hatta 1,17 seviyesine kadar yükselebilir. 5- Dolar endeksinin (dxy) gerilemesi, EUR/USD paritesinin yükselmesi Türkiye ekonomisini pozitif destekler. Çünkü euro ile satan, dolar ile satın alan bir ülkeyiz.
Elinde doları olan, dolar karşısındaki enstrümanlara (euro, sterlin, altın, gümüş) parite üzerinden geçiş yapmak için köprüden önce son çıkışta.
2024'de dolardan uzak durmak gerek!'

12 Aralık Çarşamba Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 28.9925
Satış: 29.1178

Euro
Alış: 31.2255
Satış: 31.3765

Sterlin
Alış: 36.0047
Satış: 36.3941

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme