DSYB Başkan Adayı Sert: 'Hazirun listesi çıkarmamızı engellediler'

Yaklaşan Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği (DSYB) seçimlerine dair başkan adayı Veteriner Mikayil Sert, Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarda mevcut yönetimin iyi bir yönetim sergilemediğini dile getirerek eleştirilerde bulunan başkan adayı Sert, 'Bizim seçime hazirun listesi ile girmemiz engellendi' diyerek 'İlimiz Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği son 3 dönemdir aynı yönetim kadrosu ve başkanla devam etmektedir. Ancak görünen odur ki yaklaşık 12 yıllık bu süreçte Kayseri hayvancılığına dair bir arpa boyu yol gidilememiştir. Yetiştirici birliklerinin temel hedefleri arasında; 'üyeler arasında sürekli eğitim, işletmelerin modernizasyonu konusunda öncülük, ürünlerin toplanması ve pazarlanmasında üreticin korunması, modern hayvan sağlığı hizmetleri ve verim artırıcı ıslah çalışmaları' gibi konular vardır. Oysa Kayseri DSYB yönetimi, 12 yıl boyunca bu saydıklarımızla ilgili bir arpa boyu yol alamamıştır' dedi.
'YASAL VE HAKSIZ ÜYELİKTEN ÇIKARILIYORUZ'
Sert ayrıca, mevcut yönetim tarafından yönetim ve hizmetleri hakkında olumsuz görüş bildiren üyelerin üyeliklerinin haksız ve yasal olmayan, sudan sebeplerle düşürüldüğünü ve bu durumun özellikle yönetim kurulu ve genel kurul ile seçimlerinde yoğunlaştığını kaydetti. Benzer bir uygulamanın da kendisine yapıldığını ifade eden Sert, durumun adliyeye de intikal ettiğini ve mahkeme sonucunun lehine sonuçlandığını bildirdi. Kendisinin mahkeme kararı ile burada olduğunu da sözlerine ekleyen Sert, kendilerinin hazirun listesinin engellendiğini ve hazirun listesiz seçime gitmek zorunda bırakıldıklarını şikayet etti.
Konuşmasının sonunda ise DSYB Başkan adayı Sert, ifade ettiği bu sorunları gidermek ve DSYB'yi hak ettikleri yere getirmek için aday olduklarını paylaştı. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme