Düğün yapmak hayal mi oluyor?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Kayseri'de evlenecek çiftler özellikle son zamların ardından fiyat araştırmasına başladı. Peki evlenmenin maliyeti ne kadar? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı.
Kayseri'de evlenecek çiftler fiyat araştırmasına başladı. Enflasyonun artmasıyla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Mobilyacısından gelinlikçisine, kuyumcusundan beyaz eşyacısına, zücaciyesinden tekstilcisine kadar birçok iş kolunu besleyen sektör, büyük bir pazar oluşturuyor.
Yeni evlenecek çiftleri en çok zorlayan masrafların başında salon kiraları geliyor. En düşük 500 kişilik bir salonun maliyeti (yemeksiz) 25 bin TL'den başlıyor. Çiftleri zorlayan bir diğer kalem ise mobilya ve elektronik eşyalar , oturma odası, salon takımı, yatak odası, mutfak eşyaları ve beyaz eşyaların toplam maliyeti en az 180 bin liradan başlıyor.


Gelinlik, damatlık, fotoğraf ve video çekimleri, gelin arabası süslemesi, ev kirası ortalama 50 bin liralık maliyeti buluyor. Çiftlerin ve ailelerin cebini yıpratıyor. Düğünlerin olmazsa olmazı takıda ise ince bileziklerin fiyatları 15 bin lira; kız ve erkek tarafının ikişer bilezik takması halinde bile takının maliyeti 60 bin liradan başlıyor. Çeyiz alışverişinin dışında düğün, kız isteme, nişan gibi organizasyonlarda süslemeleri oldukça maliyetli. Genel bir hesaplama yapıldığında minimum 400 bin TL'lik bir rakam karşımıza çıkıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme