Dünya Mutfağının Pratik Lezzetleri Artık Sizin Evinizde…
Günümüz koşturmacası içerisinde hızlıca hazırlayabileceğiniz, ister kendinize isterseniz de misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz dünya mutfağının en gözde etnik lezzetlerini sizler için derledik. Mutlaka denemeniz gereken işte o tarifler;
Uzak Doğu mutfağından Ballı Susamlı Tavuk;
Malzemeler
4 adet tavuk duru
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı susam
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tercihe göre:
Taze soğan
Yapılışı
Tavuk butları büyük parçalar halinde doğranır. Bir kâsede soya soyu, bal, susam, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır. Parçalanan tavukları bu karışımın içine koyarak karıştırıp biraz bekletin. Sonrasında geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup kızdırın. Tavukları içine koyarak kızartın. Dilerseniz üstüne ince dilimlenmiş taze soğan serpebilirsiniz.
Lübnan Mutfağından kısıra benzeyen Tabüle;
Malzemeler
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 demet taze nane
2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
6 adet taze soğan
2 adet domates
Tuz
Yapılışı
Bir kâsenin içine bulgur, sıcak su, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu koyup karıştırın ve bir süre bekletin. Maydanozu çok ince doğrayın. Taze nane ve taze soğanı da incecik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeleri bulgurlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
İspanya'dan soğuk içilen çorba Gazpacho;
Malzemeler
4 domates
2 salatalık
2 diş sarımsak
2 biber
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 dilim ekmek içi
Yapılışı
Çorbaya koyacağınız tüm sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Ekmek içini robottan geçirin. Bütün malzemeleri un haline gelen ekmek içine ilave edin. Sonra tüm karışımı tekrar mutfak robotundan geçirin. En son ortaya çıkan karışıma baharat ve sirke ekleyip soğuk bir şekilde servis edin.
Tabii ki İtalyan mutfağından lezzetli bir makarna Fettucini Alfredo;
Malzemeler
1 paket fettucine makarna (Özellikle fettucine olmasına dikkat etmelisiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram mantar
300 gram tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 su bardağı krema
Çeyrek demet taze fesleğen
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Öncelikle makarnanın sosunu hazırlayın. Tavada yağları kızdırın. Mantarları ilave edip yüksek ateşte iyice soteleyin. Sonrasında tavukları ekleyin ve biraz daha soteleyin. Tavanın içine sarımsakları da atın. Ardından tuz ve karabiberi ekleyin. Ardından krema, parmesan peyniri ve fesleğeni de ekleyip karıştırın. Ocağın altını kısıp pişmesini beklerken başka bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine tuz ilave edip makarnaları da ekleyerek yaklaşık 8 dakika haşlayın. Makarnayı süzün ancak sudan geçirmeden sosun olduğu tavaya koyun. Makarnayı sosla beraber de 5 dakika pişirin. Üzerine biraz daha parmesan rendeleyip fesleğen yapraklarıyla servis edebilirsiniz.