Dünya'nın en uzun tren yolculuğu bu hatta yapılıyor!

Trans Sibirya Ekspresi, dünyanın en uzun tren yolculuğu yapılabilecek rotasyonu olarak öne çıkıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Trans Sibirya Ekspresi ile Rusya Federasyonu baştan son gezilebiliyor. Moskova'dan başlayıp Vladivostok'a ardından Moğol bozkırlarından Sibirya ovaların ve Baykal Gölü'ne kadar uzanan, Urallarda son bulan Trans Sibirya Ekspresi günler boyu sürüyor.

Yolculuk 7 gün sürüyor

Trans Sibirya Ekspresi ile dünyanın neredeyse üçte biri dolaşılabiliyor. Toplam uzunluğu 10 bin 650 kilometre olan tren hattı özellikle tren yolculuğu sevenler ve kaşifler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Aynı zaman yolculuk sırasında çok sayıda tescilli kültür varlığı ve doğal manzaralar görülebiliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Baykal Gölü, Kazan gibi yerlerden geçen tren hattı 7. gün süren seyahat süresi ile eşsiz bir deneyim sunuyor.

Türkiye'de de Doğu Ekpsresi var...

Rusya'daki Trans Sibirya Ekpresini görenlerin aklına ise Türkiye'deki dünyaca ünlü hat Doğu Ekpresi geliyor. Doğu Ekspresi'de tıpkı Trans Sibirya gibi ülkeyi baştan sona gezme imkanı sunuyor. Özellikle kışın çok popüler olan tren hattında tren seyahati sevenler tarafından biletleri bulunmaz nimet olarak görülüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme