E-Devlet'teki bu hizmet erkeklere özel!

E-Devlet sistemi vatandaşların işi kolaylaştırırken bürokratik yoğunluğu ortadan kaldırıyor. Askerlik hizmetlerine ilişkin sorgulama ekranları da bu hizmetlerden biri. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar kolaylıkla işlemlerini halledebiliyor. Bu işlemler arasında Millî Savunma Bakanlığı tarafından hizmete sunulan askerlik işlemleriyle ilgili ‘Askerliğim' kategorisi de öne çıkıyor.

Askerlik kaç yaşında zorunlu?

Türkiye'de askerlik hizmeti erkek Türk Vatandaşları için zorunlu bir hizmettir. Türkiye Cumhuriyeti doğumlu olan erkek bireyler 20 yaşına geldiklerinde herhangi bir eğitim veya sağlık durumları yoksa askerlik hizmetini yerine getirmesi yasal zorunluluktur.

Hangi durumlarda tecil olur?

Askerlik hizmetlerinde eğitim, sağlık ve kanuni dayanakları olan yasal düzenlemelerle erteleme yani tecil işlemi yaptırmak mümkündür. Bu sayede yükümlü vatandaşlar askerliklerini erteleyebilir. Bu erteleme işlemi kişinin bağlı bulunduğu Asker Alma Müdürlüğü veya sistem tarafından gerçekleştirilir.

E-devletten başvuru nasıl yapılır?

Askerlik hizmetini yerine getirmek isteyen kişiler E-Devlet sistemine giriş yaparak, askerliğim sistemi üzerinden yoklama başvurusu yapabilir. Askerlik durumu tecilli olan vatandaşlarda tecil haklarının ne zaman sona erdiğini görüntüleyebilir.

‘Sıkça Sorulan Sorular' kısmı vatandaşlara yön gösteriyor.

Ayrıca sistem üzerinden sık sorulan sorular kısmı sayesinde vatandaşlar zorunlu askerlik hizmetinin gerekline ve kurallarına ilişkin tüm bilgilere tek tıkla ulaşabiliyor ve doğru bilgiyi sağlamış oluyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme