Ehliyeti yenilemeyenler zor durumda randevu bulunmuyor!

Mevcut ehliyetler tarihe karışıyor. Yeni tip sürücü belgesi almayan vatandaşlar ise Nüfus Müdürlüklerinde ehliyetlerini yenilemek için randevu arayışında. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Türkiye'de 2016 yılında hayata geçirilen yeni tip sürücü belgeleri birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Geçen zaman diliminde milyonlarca sürücü yeni tip sürücü belgelerini alarak işlemlerini tamamladı ancak bazı sürücüler yeni tip sürücü kartlarını almak için başvurularını henüz gerçekleştirmedi.

Daha önce uzatılmıştı!

Eski tip sürücü belgelerini yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2024 bu tarihten sonra eski tip sürücü belgesi ile araç kullanmak mümkün olmayacağı gibi sürücüler cezai yaptırım ile karşı karşıya kalacak.

Randevu bulmak güçleşti!

Kayseri genelinde ise ehliyet yenileme işlemlerini son güne bırakan sürücüler Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Başvuru ekranlarından yapılan sorgulamada ehliyet yenileme işlemleri için Kayseri merkezde ve merkeze yakın konumlarda yer alan Müdürlüklerde boş randevu kalmadığı merkeze uzak ilçelerde ise herhangi bir kontenjan sorunu olmadığı görüldü.

Yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme ücreti ise değerli kâğıt bedeli 13 TL, vakıf bedeli 2 TL olmak üzere toplam 15 TL'den oluşmakta. Bu tutarın randevuya gitmeden önce yatırılması gerekmekte.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme