Ekim ayında her 4 kişiden biri işe yerleşti

Kayseri'de ekim ayında her 4 kişiden birinin işe yerleştiği ortaya çıktı.

Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) edinilen bilgilerde, Kayseri'de yaklaşık olarak her 4 kişiden birinin işe yerleştiği öğrenilirken, ekim ayında toplam 3 bin 380 kişinin iş başvurusu yaptığı, buna karşın aynı ay içerisinde ise toplam 989 kişinin de işe yerleştiği kayıtlara geçti.
İŞE ALINMADA EYLÜL AYINA GÖRE EKİMDE DEĞİŞİM YÜZDE 161 OLDU
İŞKUR'un paylaştığı bilgilerde, işe yerleşen sayılarında ekim ayında, eylül ayına göre büyük bir değişim yaşandığı belirlendi. Buna göre eylül ayında toplam 2 bin 498 iş başvurusu yapan kişi sayısından toplam 378'i işe yerleşirken, ekim ayına gelindiğinde ise bu sayı 3 bin 380 iş başvurusu yapan içerisinden toplam 989 kişinin işe yerleşmesi düzeyine ulaştı. Bu verilerle eylül ile ekim ayı işe yerleşen kişi sayısı arasındaki değişim farkı da yüzde 161.64 olarak gerçekleşti.
BİR AYDA 133 ENGELLİ İŞ BULDU
Verilen iş başvurusu ve işe yerleşme bilgilerinde Kayseri'de ekim ayı içerisinde ise toplam 133 engellinin iş bulduğu öğrenildi. Toplam 114 engellinin iş başvurusunda bulunduğu Kayseri'de başvuru yapan engelli sayısından fazla istihdam sağlandığı da dikkatleri çekti. Türkiye'de benzeri bir durumun da iller içerisinde sadece Bilecik'te yaşandığı görüldü. Bilecik'te de 23 engellinin iş başvurusu yaptığı görülürken, toplamda ise 45 engellinin işe yerleştiği bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme