Ekmek Tatlısı nasıl yapılır? Leziz ve kolay tatlı - Türk mutfağı

Ekmek tatlısı, bayram sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu makale, adım adım ekmek tatlısı yapımını içerir ve bu lezzetli tatlıyı evinizde hazırlayabilirsiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Bugün revani tatlısından sonra ekmek tatlısınıda kaleme aldık.

Bayramların vazgeçilmez tatlılarından biri olan ekmek tatlısı, hem lezzeti hem de kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Özellikle evdeki ekmekleri saklamak istediğinizde bu tarifi tercih edebilirsiniz. İşte ekmek tatlısının yapılışı:

Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı
1 tatlı vanilya özütü
Yarım su bardağı ayırmamış ceviz veya fındık içi
Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak, bayat ekmekleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir uzantıları ve şarabı ekleyin. Ortadan uzaklaşmaya başlayana kadar devam edin.
Kaynamaya başlayan süte ekleme ekmekleri ekleyin. Ekmek hatları emecek ve yumuşayacaktır.
Tereyağını ekleyin ve ekleyin eritin. Vanilya özütünü de ekleyin ve karıştırın.
Karışımı ocaktan alın ve bir süre soğuması için bekletin.
Soğuyan ekmek tatlısını kaselere veya servis tabaklarına paylaştırın.
Üzerine not edilmiş ceviz veya fındık içi serpiştirin. Tarçın da davet.
Ekmek tatlısını geçirirken bir süre dinlendirin ve servis yapın.
Ekmek tatlısı, soğuk olarak servis görünümleri daha lezzetli olacaktır. Ayrıca, dilerseniz üzerine dondurma veya çikolata sosuyla da servis yapabilirsiniz. Bu tatlıyı yaparken bayat ekmeklerinizi değerlendirecek ve lezzetli bir tatlıya dönüştüreceksiniz.

Sonuç olarak, ekmek tatlısı evde bulabileceğiniz bir lezzetli tatlı seçeneğidir. Bayram sofralarında veya özel misafirliklerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlı, damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakacaktır. Afiyetle olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme