Ekonomik kriz çiftleri de vurdu 'Evlenemiyorlar'

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz çiftleri de olumsuz etkiledi. Çiftler maddi sıkıntılar sebebiyle ya ilişkilerini yürütemiyor ya da evliliğe karar veriyor fakat evlenemiyor.

TAKİP ET

Günümüzde sağlıklı bir ilişkiyi yürütmenin zor olduğu biliniyor. İlişkinin içerisine bir de maddiyat girince işler daha da zorlaşıyor. Son zamanlarda yaşanan zam furyası nedeniyle temel ihtiyaçları karşılamak bile zor hale gelmişken bir de evliliğe karar verenleri kara kara düşündürüyor.
Yapılan bir araştırmaya göre ise flört etmenin maliyeti hesaplandı. Hesaplar sonucu ortaya çıkan sonuç ise dudak uçuklatacak türden.


AYDA 10 KEZ BULUŞMA 55 BİN TL'YE MAL OLUYOR
Yapılan anketin ilki 2021 Aralık ayında ikincisi ise 2022 Aralık ayında da yapıldı. Site rastgele seçtiği 27-35 yaş arasındaki bin üyesine, flört ve nişanlılık dönemindeki harcamalarını sordu. Ankete göre çiftler, ortalama 2 yıl süren flört ve nişanlılık dönemlerinde sinema, tiyatro ya da başka bir etkinliğe katılmak, beraber yemek yemek için ayda ortalama 10 kez buluşuyorlar.
Flört çiftler, ilişkinin ilk yılında ayda en az on buluşma için toplamda 55.000 TL harcıyor. Her buluşmanın ortalama maliyeti 350 TL oluyor. Sevgililer günü, doğum günleri ve yılbaşı gibi özel günlerde yenilen yemeklere, karşılıklı alınan hediyelere harcanan para 13.000 TL'yi buluyor. İkinci yıl ilişkinin oturmasıyla maliyet daha da azalıyor. Hesaplar genellikle alman usulü ödeniyor.


EVLİLİK MASRAFLARI BOYU AŞIYOR
Tüm bunlar düşünüldüğünde de evliliğe karar vermek oldukça güçleşiyor. Öyle ki evlilik masrafları boyu aşıyor.
TÜİK verilerine bakıldığında ise Türkiye'de son 20 yılda evlenme oranı düşerken boşanma oranı hızla yükseliyor. 2021'de 562 bin evlilik yapıldı, 174 bin de boşanma kayda geçti. Hem evlenememenin ve boşanmaların başlıca nedenleri arasında ekonomik nedenler de yer alıyor.

>>Haber Merkezi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme