Elektrik faturanız neden '0' TL geliyor?

Kayseri'de son zamanlarda bazı abonelerin 'Elektrik faturam 0 TL geliyor' iddialarına ilişkin bilgilendirme KCETAŞ'tan geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de son aylarda elektrik faturalarının borç kısmında ‘0' TL yazması bazı abonelerde büyük şaşkınlığa yol açtı. Konuyla ilgili KCETAŞ'tan açıklama geldi.

‘Kayserililerin elektrik faturaları sıfırlandı' başlıklı haberimizde elektriğe gelen zamlar ve elektrik kullanımı artıran faktörler olmasına rağmen faturasında borç tutarı kısmında ‘0' TL yazdığını gören elektrik abonelerinin şaşkınlığına yer vermiştik. Abonelerin iddiasına göre faturalarda ‘0' TL yazıyor ancak borç ödemeye gidildiğinde ya da online ödemelerde borç çıktığı görülüyordu.

KCETAŞ'tan açıklama geldi!

KCETAŞ konuyla ilgili açıklamada bulunarak bazı faturaların neden ‘0' TL olarak kesildiğine açıklık getirdi.

KCETAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘Şirketimiz, tüketicilerimize yönelik sahada gerçekleştirdiği bütün çalışmalarda azami dikkat ve özeni göstermektedir.

Tüketicilerin sayaçlarının okunması ve faturalanması işlemleri aylık olarak yürütülmekte olup, herhangi bir sayaçta tüketimin olmaması durumunda ancak Sıfır(0) değerli fatura çıkmaktadır. Tüketimin olmadığı bir sayaç için zaten oluşması gereken fatura da bu olmalıdır.

Şirketimiz tüketici memnuniyeti odaklı iş ve işlemlerini bundan sonra da özenle sürdürmeye devam edecektir. Saygılarımızla'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme