Elmalı Kurabiye Gurmesinin Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Elmalı kurabiye gurmeleri iyi bilir ki elmalı kurabiyeyi herkes güzel yapamaz. Biz de elmalı kurabiyeyi en güzel ve pratik yapan tarifi sizler için hazırladık. İşte tarifin detayları…

Elmalı kurabiye gurmesi tarafından hazırlanan tarifimizi sizler için detaylandırdık. Başka hiçbir yerde aynı lezzeti bulamayacağınız bu tarif hem görüntüsü hem lezzetiyle size hitap ederek sofralarınızı süsleyecek. İşte tarifimiz;

Malzemeler;

125 gram tere yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı kadar un

İç harcı için;

3 adet büyük boy elma
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi

Hazırlanışı;

Öncelikle elmaları soyup rendeledikten sonra ve tavaya alıyoruz,
Üzerine şekeri ekleyip elmalar suyunu bıraktıktan sonra biraz çekene kadar kavuruyoruz,
Tarçını ve cevizi ekleyip tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Hamur için yoğurma kabında tere yağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı elimizle güzelce karıştıralım,
Sonrasında kontrollü olarak unu ve kabartma tozunu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle bastırıp genişleterek ortasına iç harcımızdan yerleştiriyoruz. Hamuru önce yarım daire olacak şekilde ikiye katlayıp kapatıyoruz. Sonra kenarlarını resimlerdeki gibi katlayarak şekillendiriyoruz.

180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme