Elmalı Kurabiye Tarifi: Evde Kolay Tarifler - Kurabiye Haberleri

Elmalı kurabiyenin sırrını doğru yerdesiniz. Bu tarife misafirlerinizi büyüyecek, her lokmada lezzetin doruklarına çıkacaksınız!

Son dönemlerde sosyal medya platformları ve gurme bloglarından bir oldukça popüler olan elmalı kurabiyenin püf noktalarını bir araya toparladık. Farklı kaynaklar edindiğimiz 3 lezzetli haber ve tarifi birleştirerek sizi mutfağınızda bir ustaca yapacak ayrıntılar sunuyoruz. Tarife hazır mısınız?

Malzemeler:

125 gr Tereyağı (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy elmas
Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Elma Harcını Hazırlama: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri, sıvı yağı ile iyice kavurun. Tarçını ekleyin, bir iki kez karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Kurabiye Hamuru İçin: Odanın sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Üzerine şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Kurabiye Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalarını kopararak yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Ortalarını baş parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Hazırladığınız elmalı harcı b uçukurlara paylaştırın. İsteğe bağlı olarak üzerlerine ceviz parçaları yerleştirilirsiniz.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirilir.

Servis: Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuyunca servisinden alın ve tadını çıkarın!

Öneri: Elmalı kurabiye tarifimizi denedikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme