Elmalı Turta - Az Malzemeli Tarifler - Kahve Yanı Tatlısı
Kahve severlerin, kahve yanında keyifle tüketecekleri Elmalı Turta, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli turta, kahve keyfini tamamlayan bir tatlı olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve severlerin, kahve yanında keyifle tüketecekleri Elmalı Turta, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli turta, kahve keyfini tamamlayan bir tatlı olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.
Klasik elmalı turtaya pasta görünümü verdik. Bu tarifle hem şık kahve sunumları yapılabilir, hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
4,5 su bardağı un
125 gram margarin
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı soğuk süt
Dolgusu için;
500 gr elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Pudra şekeri
Hazırlanışı;
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tavaya elmaları ve şekeri koyarak karıştırarak pişirelim. Suyunu salıp ve çekene kadar pişirme işlemine devam edelim. Tarçını ekleyip ve karıştıralım. Sonrasında altını kapatın. Unu ve kabartma tozunu karıştıralım. Margarin ve oda sıcaklığındaki tereyağını, şekeri ve sütü de ekleyelim. Pürüzsüz bir hamur yoğurup iki eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı 20x30 cm boyutunda açalım. Kullanacağımız kalıba yağlı kağıt serelim ve hamurun yarısını kalıbın tabanına yerleştirelim.
Elmalı harcı eşit şekilde hamurun üzerine yayalım.
Diğer hamuru da bu elma tabanın üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar yaklaşık bir saat pişirelim. En az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Kare halinde kesin ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun…