Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte o tarih açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre emekli bayram ikramiyesinin ödeme tarihi kesinleşti. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

TAKİP ET

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da emekli bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde ödenecek. Emekli vatandaşlarımızın tatilini daha rahat geçirebilmeleri ve isteklerini karşılayabilmeleri amacıyla bu ödeme her yıl düzenli olarak yapılıyor. Bayram ikramiyesi ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli aylığı alan kişiler yapılıyor. Ödemeler, emeklilerin belirttiği banka hesaplarına yatırılıyor. Emekli bayram ikramiyesi miktarı ise her yıl güncellenerek açıklanıyor. Emekli bayram ikramiyesi, emekli vatandaşlarımız için önemli bir maddi destek sağlıyor. Bu ödeme sayesinde bayram tatillerini daha keyifli geçirebiliyor, sevdikleriyle bir araya gelerek bayram sevincini paylaşabiliyorlar.


Emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri için planlanan tarihler bugün yeni dönemin ilk Kabinesinde ele alındı. SSK emeklileri yaşlılık aylığı tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 26'sı arasında aylığını alıyor. Bağ-Kur'lular her ayın 25'i ile 28'i arasında emekli aylığını hesabında görürken, memur emeklilerinin maaş günü ayın 1'i ile 5'i arasında bulunuyor.
SGK kapsamında gelir ve aylık alanların Haziran dönemi gelir/aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında 5 gün içinde ödenmesi planlanıyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme