Emekliler 29 Ekim'de 5 bin TL'mi alacak?

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyenin bu sene de devam edip etmeyeceği, birçok emekli vatandaş tarafından merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyenin bu sene de devam edip etmeyeceği, birçok emekli merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi'ndeki yazısında bu konuyla ilgili detayları paylaştı ve emeklilere her yıl 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için bir kanun çıkarılmasının şart olduğunu ifade etti.

Sadece tek seferlik

Karakaş, 29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala emeklilerin geçen yıl verilen 5 bin TL'lik ikramiye beklentisine girdiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine ikramiyenin verildiğini hatırlatan Karakaş, bu ödemelerin ayrım yapılmadan gerçekleştirildiğini ve emekli statüsüne göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemlerinin tamamlandığını vurguladı. Bu ödemelerin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak sadece tek seferlik olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili talimat verilmedi

Karakaş, 29 Ekim ikramiyesinin bu yıl da verilebilmesi için bir kanun çıkarılmasının elzem olduğunu ifade etti. Şu ana kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandığını ne de Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanması için bir talimat verildiğini belirten Karakaş, ekonomi yönetiminin hâlâ uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmadığını aktardı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme