Emniyet şubat ayı raporlarını yayınladı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü şubat ayındaki asayiş olaylarını açıkladı.

Aranması bulunan 636 şahıs yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından 01-28 Şubat tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, aranması bulunan 636 şahıs yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 636 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan şahıslardan 249'u tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Ayrıca Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda da 27'si evden, 34'ü işyerinden ve kurumdan, 6'sı otodan, 22'si açıktan, 6'sı mabetten hırsızlık, 4'ü hayvan hırsızlığı, 58'i diğer olaylar olmak üzere işlem yapılan 157 olayda 190 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 48'i tutuklanırken, elde edilen yaklaşık 60 bin 650 TL değerinde malzeme sahiplerine teslim edildi.
Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalarında da 2'si cinsel içerikli suç, 6'sı kumar olayı olmak üzere toplam 8 olayda 10 kişi yakalanarak, haklarında işlem yapıldı. Ayrıca fuhuş, kumar ve kabahatler kanunu kapsamında toplam 37 şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Fuhuş yapıldığı tespit edilen 6 ev ise ilgili komisyon kararı ile kapatıldı.
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda ise kayıp müracaatı alınan 88 şahıstan 84'ü bulundu.

*******

Uyuşturucu taciri 49 şahıs tutuklandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 01-28 Şubat tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 49 kişi tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak', 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak' ve 'Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme' suçlarından işlem yapılan toplam 142 olayda 198 şahıs yakalandı. Haklarında işlem yapılan şahıslardan 5'i adli kontrol neticesi serbest kalırken, 38'i de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Ayrıca 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan 39 şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yapılan operasyonlarda, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, 3 bin 952 adet uyarıcı hap, 4 adet kırmızı reçeteye tabi sentetik hap, 6 adet tabanca, 6 adet tüfek, 35 adet dolu fişek ve 14 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ele geçirildi.

******

13 bin 172 araca ceza kesildi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 01-28 Şubat tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 13 bin 172 araca ceza kesildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından faaliyet dönemi içerisinde yapılan çalışmalarda, 38 bin 355 araç kontrol edildi. Kontrollerde eksikliği görülen 13 bin 172 araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilirken, alkollü araç kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan 246 sürücünün de belgesine geçici olarak el konularak, 478 araç çeşitli suçlardan trafikten men edildi.
Ayrıca 1'i ölümlü 156'sı yaralamalı ve 228'i maddi hasarlı olmak üzere toplam 385 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, 218 kişi de yaralandı.

*********


Çocuklarını dilendiren 9 aileye ceza

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün 1-28 Şubat tarihleri arasında; mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 9 aileye adli işlem yapıldı.
Kentte ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 9 aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen 'Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali' suçundan adli işlem, 6 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden idari işlem yapıldı.
Vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla ekiplerce belirtilen tarihler arasında 'Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' adı altında il merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddaa ve ganyan bayiileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde toplam 5 adet uygulama yapıldı. Bu uygulamalarda 4 bin 161 kişi sorgulandı, aranması olan 21 şahıs yakalandı, 244 tane de iş yeri denetlendi.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünce, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin, yine halkın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirileceği bildirildi.

Bakmadan Geçme