En çok Kayseri'de satılıyor – Hangi ilçede ne kadar satış yapıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 Mayıs ayı konut satışlarını açıkladı. Buna göre Kayseri de en çok konut satışı yapılan iller arasında ilk sıralarda yer aldı. Peki Kayseri'nin ilçelerinde kaç konut satıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satış sayısı mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalarak 110 bin 588 oldu. Konut satış sayısının en fazla ve en az olduğu iller de belli oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya olurken Kayseri de en çok konut satışı yapılan iller arasında ilk sıralarda yer aldı.

TÜİK verilerine göre Kayseri'de 2024 yılı Mayıs ayında 2 bin 468 konut satışı yapıldı.

En çok konut satışı yapılan iller!

İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Balıkesir, Tekirdağ, Adana, Konya, Kocaeli, Kayseri, Şanlıurfa, Aydın, Samsun, Sakarya, Diyarbakır, Manisa, Eskişehir, Muğla, Denizli, Yalova, Hatay, Çanakkale, Kahramanmaraş, Elazığ, Mardin, Erzurum, Afyonkarahisar.

İpotekli satış sayısı Türkiye illeri sıralamasında 18'nci oldu. İpotekli satış türü kaydında en çok sayıda el değiştirme, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Manisa, Kayseri, Denizli, Mersin, Samsun, Eskişehir, Adana, Balıkesir, Diyarbakır, Aydın, Konya, Sakarya, Çanakkale, Muğla, Ordu, Erzurum, Kırıkkale'de belirlendi.

Diğer türde de satış yüksek!

Erzurum diğer tür satış yüksekliği odağında da 15'inci oldu. Diğer türde satışların en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Balıkesir, Adana, Konya, Tekirdağ, Kocaeli, Şanlıurfa, Kayseri, Aydın, Sakarya, Samsun, Diyarbakır, Manisa, Eskişehir, Muğla, Yalova, Denizli, Hatay, Elazığ, Mardin, Kahramanmaraş, Çanakkale, Erzurum.

Verilere göre Kayseri'de 2015-2023 yılları arasında toplamda 30 bin 499 konut satışı gerçekleşti.

Kayseri'de son 8 yılda ilçelerde konut satışları şu şekilde gerçekleşti,

Bünyan 322
Develi 774
İncesu 225
Kocasinan 8 bin 464
Melikgazi 13 bin 371
Pınarbaşı 96
Talas 6 bin 809
Tomarza 89
Yahyalı 217
Yeşilhisar 132

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme