En Güzel Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Türk Kahvesinin, ülkemizde çok özel ve önemli bir yeri vardır. Türk Kahvesinin iyi yapılması övgüyle karşılanan bir durumdur ve kişinin maharetli olduğuna inanılır. En güzel Türk Kahvesi yapımının detaylarını sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de

Türk Kahvesi, kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. İlk olarak 1543 yılında Osmanlı topraklarına girdiğini tahmin edilen Türk Kahvesi, dönem içerisinde tüketimi yaygınlaşan bir içecektir. Bazı dönemlerde Osmanlı Padişahları tarafından yasaklanmış olsa da kahveye olan ilgili azalmamış tam tersine artarak devam etmiştir.

Bir Fincan Kahvenin 40 Yıl Hatırı Var…

Atasözlerimizde dahi kendini gösteren kahve ile ilgili bilinen en önemli atasözümüz bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğudur. Bu atasözünde kastedilmek istenilen şey bir kahve içildiğinde dostluğu ve beraberliği sembolize eder. Bu kahve sayesinde böylece insanların birbirlerini hatırladıkları ve saygı duydukları kabul edilir.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır:

Türk Kahvesi, kız isteme törenleri, bayramlarda, tanışmalarda, bir eve misafir geldiğinde ilk ikram edilen içecektir. Peki bol köpüklü Türk Kahvesi nasıl yapılmalı işte adım adım püf noktaları:

Kahve Nasıl Seçilmeli ve Muhafaza Edilmeli?

İlk olarak taze çekilmiş ve rutubet almamış bir Türk Kahvesi ile kahveyi yapmak çok önemli mümkünse kahveyi taze çektirmek yoksa vakumlu ambalajlarda almak ve hava almayacak şekilde muhafaza etmek gerekiyor.

Kahve Nerede Pişirilmeli?

Türk Kahvesi közde, elektrikli cezvede, tüpte, veya otomatik makinelerde pişirilebilir fakat en güzel ve köpüklü kahvenin yavaş ateşte pişirilerek ardından harlı ateşte taşım alacak şekilde yapıldığını söylemek gerekir.

Kahve Nasıl Yapılır?

Öncelikle kişi sayısınca su kahve fincanları ile cezveye alınır. Ardından çay kaşığı ile tepeleme olacak şekilde, her bir fincan için bir buçuk çay kaşığı kahve eklenir ve durmadan tamamen homojen olana dek karıştırılır. Akabinde altı kısık ateşte köpüğün rengi dönene kadar bekletilir ve rengi döndüğünde biraz daha karıştırılır. Bardakların çok soğuk olup kahveyi soğutmaması için sıcak bir suyla bardaklar ısıtılır ve köpükler bir kaşık yardımı ile bardaklara alınır. Kaynamak üzere olan kahvenden alınabildiği kadar köpükleri alındıktan sona altı harlı şekilde açılır ve kaynamaya yakın kapatılır. Kahve şekerli veya orta şekerli isteniyorsa bu aşamada küp şeker eklenir ve bu hareket bir kez daha tekrar edilir, fincanlar yan tutularak doldurulur.

Kahve Yanı Önerileri…

Kahvenin yanına isteğe göre lokum veya şeker koyabilirsiniz. Hurma ile sade kahvede tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme