Enfes Elmalı Turta Tarifi-Pratik tatlı tarifi-Türk mutfağı

Bir kurabiye çeşidi olan elmalı turta, büyük-küçük demeden pek çok kişinin en sevdiği lezzetlerden biri. Yapımı zor ve zahmetli gibi görünen elmalı turta, genellikle özel günlerde ikramlık olarak yapılıyor. Peki, elmalı turta nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Bir kurabiye çeşidi olan elmalı turta, büyük-küçük demeden pek çok kişinin en sevdiği lezzetlerden biri. Yapımı zor ve zahmetli gibi görünen elmalı turta, genellikle özel günlerde ikramlık olarak yapılıyor.


Elmalı turta görüntüsü ve lezzetiyle sevdiklerinize en güzel ikram olacak. Elmalı turta tarifinin yapılışına, malzemelerine, kalorisi ve püf noktalarını sizler için hazırladık. Lezzetli bir kurabiye ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız ya da özel bir gün için farklı bir kurabiye denemek istiyorsanız sizler için hazırladığımız elmalı turta tarifini deneyebilirsiniz. elmalı turta tarifini şimdiden favorileriniz arasına ekleyebilirsiniz.
Elmalı turta için gereken malzemeler,
Hamur için:
2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz tarçın

200 gram soğuk tereyağı

1/4 su bardağı toz şeker

1 adet büyük boy yumurta

2 yemek kaşığı buzlu su

Elma dolgusu için:
4 adet orta boy elma

1/2 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1/4 tatlı kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı toz muskat

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı tereyağı
Elmalı turtanın yapılışı,
Elmalı turta tarifi için yapılması gereken ilk işlem, geniş bir kaba margarin, süt, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu almak olacak. Elinizle tüm karışımını yoğurun. Ardından kontrollü bir şekilde yavaş yavaş unu ilave edin. Hamurun kulak memesi kıvamında olmasına özen gösterin. Hamur kıvam aldıktan sonra üçte birini ayırın ve bir streç filme sararak buzdolabına kaldırın. Bu parça, turtanın şeritlerini yapmak için sonraki aşamalarda gerekli olacak. Elmaları soyun ve rendeleyin. Rendeledikten sonra bir tencereye elmaları ve şekeri ilave edin. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten hemen sonra ocaktan alın ve toz tarçını ekleyerek karıştırın. Turtayı pişireceğiniz kalıbı iyice yağlayın. Hamurun kabın zeminine orantılı bir şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine dağıtın. Daha önce bir miktar ayırdığınız hamuru şeritler halinde kesin ve iç harcın üzerine yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kalıbı yerleştirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme