Enflasyon açıklandı! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamlara çevrildi.
TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Haziran ayında enflasyon aylık yüzde 3,92 yıllık yüzde 38,21 oldu.


TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,95 olarak gerçekleşti.
Açıklamanın ardından memur ve emeklilerin gözü, hükümetten gelecek zam haberine çevrildi. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.


Buna göre memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17.55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19.77 zamma hak kazandı. Öte yandan memur ve emekli zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak.

Emeklilerin zammı ne kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri refah payı hariç yüzde 19.77 zam alacak.
Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.


Zam teklifi bugün Meclis'e geliyor

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı da verilecek. Teklifle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme