Engelli Bireylerin Raylı Sistem Araçlarına Binmesi Kolaylaştı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin raylı sistem araçlarına daha kolay binmesi için engelli vatandaşın her talep ve önerilerine anında cevap veriyor. Engelli bireylerin raylı sistem araçlarına binmesi artık daha kolay. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin raylı sistem araçlarına daha kolay binişini sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, engelli bireylerin daha huzur ve konforlu bir hayat sürmesi için çalışmalara başlandığını, Belediye Başkanı olarak, engelli bireylerin konfor ve rahatlıklarını sağlamanın en temel görevlerinden biri olduğunu söyledi söyledi.

Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin ‘engelli dostu' engelsiz bir şehir haline gelmesi noktasında altyapı çalışmaları yaptıklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç konu ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların talepleri üzerine Ulaşım A.Ş Mühendislerinin harekete geçtiğini söyleyen Büyükkılıç, yapılan AR-GE çalışmaları sonrası, engelli bireylerin raylı sistem araçlarına daha kolay binmesi için bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Araç Bakım Tüm İstasyonlara 5 Santimetre Daha Yakın

Araç Bakım Müdürü Safa Kaplan ise ‘Engelli vatandaşlarımızın belediyemize müracaatlarıyla birlikte araçlarımıza biniş ve inişlerde yaşadıkları problemleri tespit ettik. Bu problemlerle ilgili AR-GE çalışmalarımızı gerçekleştirip, tüm araçlarımızda montajlarımızı tamamladık. Şu anda tüm istasyonlarımıza 5 santimetre daha yakınız.' dedi.

Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Efdal Özkartal ise, ‘Bazı duraklarda vagon arasında fazla açıklıklar vardı. Bir toplum eğer piramitse bunun bir ayağı da engellilerdir, her zaman sıkıntıları aksettirdiğimiz zaman yetkililerimiz canla başla gayret gösteriyorlar. Şu yapılan hizmetle alakalı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

‘Allah Razı Olsun'

Celal Soydaş isimli vatandaş Başkan Büyükkılıç ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Celal Soydaş; ‘Tramvaya girip çıkarken, zorluk yaşıyorduk, belediyemize başvurdum. Mühendis arkadaşlar yardımcı oldu, çok güzel oldu, Allah razı olsun' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme