Erciyes Anadolu Holding'i Kayserililer alsın!

TMSF tarafından satılacağı duyurulan Erciyes Anadolu Holding ile ilgili Kayseri kamuoyunda çeşitli sesler yükselmeye başladı. Kayseri sanayisinin can damarı olan holdingin Kayserililer tarafından oluşturulacak bir konsorsiyum tarafından alınması isteniyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Tasarrif Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde bulunan ve satılacağı duyurulan Erciyes Anadolu Holding'in Kayserili sanayiciler tarafından kurulacak olan ortak bir konsorsiyum tarafından alınması isteniyor. Holdingin yurt dışına satılma ihtimali işçileri ve sanayicileri tedirgin ediyor.

Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak, Erciyes Anadolu Holding'in satılacağını duyurdu. Satış sürecinin şeffaf ve kamuoyunu tatmin edici bir biçimde yürütüleceğini ifade eden Ertetkin, 'Bugüne kadar Holding'i nasıl şeffaf bir biçimde yönettiysek, satış sürecini de aynı titizlikli yöneteceğiz' dedi.

Türkiye'nin ve Kayseri'nin en büyük kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding'in satılacağı haberi, ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı.
Kayseri'de de son dönemlerin en çok konuşulan konusu haline gelen holdingin satışı, Kayseri sanayisini ve ekonomisini çok yakından ilgilendiriyor.
20 bin doğrudan 100 bin kişiyi ise dolaylı istihdam eden Holding, fason üretimlerle de binlerce firmanın ayakta kalmasını sağlıyor. Şimdi işçilerle birlikte fason üretim yapan tedarikçiler de ister istemez bir tedirginliğe büründü.
Kamuoyunda, firmanın yerli mi yoksa yabancı yatırımcılara mı satılacağı konusunda pek çok söylenti dolaşıyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Holding'in 3 parça halinde satılabileceğini açıkladı. 8 milyon Türk Lirası değer biçilen holdingin önemine değinen Yalçın, 'Bu işletme Kayseri'de bir sanayiciye satılsa da, İstanbul'da bir sanayiciye satılsa da, yurtdışından bir sanayiciye satılsa da burada bulunan tesisleri hiç kimse hiçbir yere götüremez' açıklaması yapmıştı.

Ancak Kayseri'de pek çok işadamı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası ve OSB heyetlerinin öncülüğünde bir konsorsiyum kurularak, Erciyes Anadolu Holding'in Kayserililere satılmasını istiyor.
Bu yolla hem Kayseri sanayisinin güçleneceği hem de Kayserili işadamlarının ortak bir girişimle önemli bir yatırım yapacağı düşünülüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme