Erciyes Anadolu Holding'in satışında kritik detay!

TMSF yönetiminde bulunan ve satışa çıkarılan Erciyes Anadolu Holding'de küçük ortakların durumunun ne olacağı merak ediliyordu. Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, bu kritik soruya cevap verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) idaresinde bulunan Erciyes Anadolu Holding'in küçük hissedarlarının durumunun ne olacağı sorusu cevap bulmaya başladı. CEO Alpaslan Baki Ertekin, kamuoyunun merak ettiği o soruya cevap verdi.

Boydak ailesine ait Boydak Holding'e 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla el konulmuş daha sonra ise holdingin idaresi Tasarruf Mevduatı Fonu'na (TMSF) devredilmişti. Yaklaşık 8 yıldır TMSF tarafından yönetilen holdingin satılacağı bizzat CEO Alpaslan Baki Ertekin tarafından açıklanmıştı.
Holdingin satışı Kayseri kamuoyunun en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Dev işletmelerin yerli mi yabancılara mı satılacağı merak edilirken, işçilerin ve fason üretim yapan tedarikçilerin durumu de merak konusu. Bir yandan da Holding'de küçük çaplı hissesi bulunan ancak FETÖ'den herhangi bir işlem görmeyen ortakların durumunun ne olacağı sorusu da soruluyor.
Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, herkesin merak ettiği bu kritik soruya cevap verdi. Konuyla ilgili sorular yönelttiğimiz Ertekin, bu konunun ayrıntılı bir biçimde ele alındığını ve kamuoyuna daha detaylı bir bilgilendirme yapılacağını kaydetti.
Ertekin, “ Yargıtay kararında iyi niyetli 3. şahıslar ifadesi var, bu karara göre satış sonrası parayı alacak olan idare kimse (Hazine-Tmsf) küçük ortaklardan başvuru yapan olursa inceleyip bir karar verecektir. Her başvuruyu tek tek inceleyip bakacaklardır. Satışlar olur, başvuru olur o zaman gündeme alınıp, karar verilir.” İfadelerini kullandı.
Erciyes Anadolu Holding'in satış süreci ile ilgili henüz netleşmemiş pek çok konu bulunuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme