Erciyes Anadolu Holding kime, kaça satılacak?

Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding'in TMSF tarafından satışa çıkarılacağının açıklanmasından sonra, holdingin kime ve hangi şartlarda satılacağı konuşulmaya başlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in haber bülteninde…

Tasarruf Mevduatı Fonu (TMSF) bünyesinde bulunan Erciyes Anadolu Holding'in satılacağının duyurulması, ülke gündemine bomba gibi düştü. Bizzat Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin tarafından yapılan açıklamadan sonra, herkes holdingin kime ve ne kadarlık bir bedele satılacağını sormaya başladı.

Erciyes Anadolu Holding, FETÖ Terör örgütü soruşturması kapsamında el konulan en büyük şirketlerden biriydi. Boydak aile fertlerinin ceza almasından sonra mahkeme kararıyla el konulan ve TMSF'ye devredilen holding 2016 yılından beri devlet eliyle yönetiliyordu. Karlılığını ve piyasa değerini birkaç yılda katlayan holdingin adı 2019 yılında Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildi.

Holdingin satılacağına dair söylentiler kamuoyunda çeşitli zamanlarda gündeme gelse de bu iddialar yalanlanıyordu. Ancak CEO Alpaslan Baki Ertekin'in dün sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

Erciyes Anadolu Holding satılıyor! Okumak için TIKLAYINIZ

Ertekin, holdingin mevcut ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi, şirketlerin şeffaf bir biçimde yönetildiğini dile getirdi ve aynı anlayışla satılacağını ifade etti. İşte Ertekin'in o açıklamaları:

'Bugün 15 Kasım 2023 Çarşamba Erciyes Anadolu Holding iyi günler diler. Bugün itibarı ile 2023 Ciro toplamımız 52 Milyar TL'sına ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 İhracat toplamımız 500 Milyon dolara ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 E-ticaret ciro toplamımız 900 Milyon TL'sına ulaştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu-TMSF yönetiminde her sene ciro-ihracat ve karlılık rekorları kıran aynı zamanda da başta Kayserispor olmak üzere şehrimizi ilgilendiren tüm sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik aktivitelere destek veren holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamoyu bilgilendirilecektir. Yapılacak ihaleler TMSF'nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse tv reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır. TMSF kurulduğu günden beri bu tür ihaleleri başarı ile, en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine'si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı standartlarda yapılacaktır.'

Ertekin'in bu açıklamalarından sonra holdingin kime veya nasıl bir bedele satılacağı soruları sorulmaya başlandı. Bünyesinde pek çok başarılı şirketin bulunduran holdingde çeşitli gurupların bu yıl içerisinde inceleme yaptığı öğrenildi. Özellikle İsviçre kökenli bir yatırım ortaklığının Erciyes Anadolu Holding'le ilgilendiği belirtilirken, şirketin değer tespit çalışmalarının da devam ettiği dile getirildi. Holdingin piyasa değerinin 25 milyar doların üzerinde olduğu dile söyleniyor.

Holdingin tek parça halinde satılmasının yanında, şirketlerin ayrı ayrı satılmasının da gündemde olduğu iddia ediliyor. Satış sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanabileceği ileri sürülüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme