Erciyes'in eteklerindeki bu devasa görüntüyü gördünüz mü?
Kayseri Erciyes Dağı eteklerinde kurutulmuş domatesler adeta görsel şölen oluşturuyor. Peki Erciyes'in eteğindeki bu muhteşem görüntüyü gördünüz mü? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..
Kayseri sanayide geliştiği gibi ihracatta da gelişiyor. Erciyes Dağı eteklerinde 320.000 metrekare alana serilen domates kuruları Anadolu'dan dünyaya gönderilip sofralarda yerini alıyor.
Yeşilhisar'dan çekilen bu görüntüde insanlara görsel şölen sunuyor.
Ressamdogada adlı sosyal medya içerik üreticisinin paylaştığı videoya binlerce beğeni toplarken bu görüntüye bir çok yorum geliyor.
Peki domates kurusundan ne yapılır?
Kuru Domatesleri kışa hazırlık yaparken kurutan ev hanımları bir çok şekilde değerlendiriyor. Hem kahvaltıda hem de meze olarak kullanılan Kuru domatesler sofraları şenlendiriyor.
Kuru domatesten meze nasıl yapılır?
1 çorba kasesi haşlanmış yada yarım saat sıcak su da bekletilmiş kuru domates
2 yemek kaşığı labne peyniri
Yarım kase ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası (Acı istiyorsanız acı kulanın)
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber tuz (Damak zevkinize göre)
2-3 diş sarımsak
İlk olarak kuru domateslerimizi yumuşaması için haşlayalım yada yarım saat sıcak suda beklettikten sonra
Domatesleri mutfak robotuna alın üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve ezdirip karıştırın. Kullanacağınız
Baharatları damak zevkinize göre ayarlayın.
Ezip karıştırdıktan sonra servise hazır üzerine zeytin yağı gezdirebilirsiniz.