Erciyes onlarla kaynıyor - Sayıları giderek artıyor!

Son zamanlarda Erciyes Dağı'nda ve Erciyes Üniversitesi çevresinde yaşayan Anadolu sincapları olarak bilinen gelengilerin Erciyes'teki artışı dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erciyes Dağı ve Erciyes Üniversitesi mevkilerinde yaşayan halk arasında gelengi olarak bilinen Anadolu sincaplarının sayıları giderek artıyor. Gelengilerle karşılaşan vatandaşlar ‘Erciyes bunlarla kaynıyor' yorumları yapıyor.

Anadolu sincapları olarak bilinen gelengiler sıcak havaların etkisiyle yuvalarından çıktı. Erciyes Üniversitesi daha önce, gelengi popülasyonunda azalma yaşandığını bildirerek alarm vermişti ancak son zamanlarda sayılarında artış yaşandığı kaydediliyor.

Bu durum, nesli tükenmekte olan gelengilerin korunması açısından umut verici olsa da, uzmanlar gelengilerin habitatlarındaki dengenin korunmasının önemine dikkat çekiyor. Erciyes'e piknik yapmak için giden bir vatandaş, ‘Sabahın erken saatlerinde geldik. Erciyes Dağı, muhteşem bir manzaraya sahip, ancak bunun yanı sıra burada gelengiler gibi başka güzellikler de var. Zararsız ve sevimli hayvanlar. Nesilleri tükeniyor diye duyduk ama burada oldukça fazlalar. Ekmek attığım anda 10 gelengi birden geliyor. Hayvanları seviyorum. Korunmalı, özenle bakılmalı' şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Salih 11 Eylül 2024 19:32

Kaynasın ne varki yılanları tilkileri öldürürseniz olacağı bu gelengininde hiç zararı yok insan olan gelegilere baķın

Bakmadan Geçme