Erciyes'te bir ilk yaşanmıştı, sevindiren haber geldi

Erciyes Dağı, Ekim ayının gelmesiyle birlikte soğuyan havayla şaşalı görümüne bürünmeye başladı. Kayseri'de uzun yıllar sonra zirvesinde kar kalmayan Erciyes'te kar yağışı özellikle kuraklığın konuşulduğu bu günlerde herkesin yüzünü güldürüyor. Erciyes, muazzam doğası, sadece serin havasıyla değil, aynı zamanda yaz ve kış sporlarına olan katkısıyla da gündemden düşmüyor. Detaylar Kayseri Anadolu'nun Kayseri Haberinde…

Erciyes Dağı, sadece Kayseri'nin değil, Türkiye'nin de incisi olarak dimdik ayakta duruyor ve klimaları açarak, şehri serinletti.

Ekim ayının gelmesiyle birlikte kar yağışıyla adeta beyaz bir gelinlik giyen Erciyes, ilk vazifesi gördü. Hem yerli, hem de yabancı turistlerin gözdesi olan Erciyes, kışın kayak merkezi olarak, yaz aylarında da serin havası ile vazgeçilmezliğini koruyor. Ancak bu yaz, beklentilerin ötesinde, gözle görülür bir sıcak hava sonrasında Erciyes'te kar kalmadı.

Doğal klima özelliği devreye girdi

Kuraklık sorununun son zamanlarda konuşulduğu bu dönemde, Erciyes Dağı'na kar yağmaı yüzleri güldürdü. Hem doğal bir sulama kaynağı olan Erciyes, şehre adeta soğuk üflüyor. Serinlik abidesi olarak dillere destan olan Erciyes, kış sporlarında olduğu gibi, yazın da değişik branşlara ev sahipliği yaptı. Kayserili vatandaşlar, yüzyıllardır adına binlerce şiir yazdı, ağıtlar yaktı. ‘Doğal klima' olarak tanımlanan Erciyes, özellikle bağ evleri kültürünün yaşanmasında büyük etkisi bulunuyor.

Erciyes'e nasıl gidilir?

Aynı zamanda trekking, plaj voleybolu, dağ bisikleti gibi yaz sporlarıyla birlikte, karla kaplı zirve, kış sporlarının da en uğrak mekanı olan Erciyes, aynı zamanda turizm sektörü için Kayseri'ye büyük bir gelir kapısı oldu. Bu muhteşem Erciyes manzarası şehrin her bir yanından rahatlıkla görülebiliyor. Erciyes Dağı'na gidip, zirveyi yakından görmek isteyenler, şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometrelik uzakta bulunuyor. Erciyes'e aracı olmayanlar Develi araçlarıyla da ulaşabilirler.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme