Erciyes'te kayak sezonu ne zaman açılacak? Kayseri haberleri

Kayseri'nin simgesi Erciyes Dağı'na sezonun ilk karı geçtiğimiz hafta düşmüştü. Geçen yıla göre 15 gün erken yağan kar, vatandaşın umudunu arttırdı. Geçen yıl, Kayseri'ye yeterli kar yağışı yağmamıştı. İlk kar, kış turizmi ve kuraklık için umut verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu haberde...

Kayseri'nin simgesi Erciyes Dağı'na sezonun ilk karı geçtiğimiz hafta düşmüştü. Geçen yıla göre 15 gün erken yağan kar, vatandaşın umudunu arttırdı. Geçen yıl, Kayseri'ye yeterli kar yağışı yağmamıştı. İlk kar, kış turizmi ve kuraklık için umut verdi.

Erciyes'in zervesi yeniden beyaza büründü

Kayseri'nin incisi, şehrin en güzel simgesi olan Erciyes Dağı, halk tabiriyle tacını giydi. Geçtiğimiz hafta sezonun ilk kar yağışı gerçekleşmişti. Geçen yıla göre 15 gün erken yağan kar, vatandaşı umutlandırmıştı. Özellikle küresel ısınmadan dolayı kuraklık tehlikesi vatandaşı endişelendirmişti. Kar yağışı, aynı zamanda kayak severleri de heyecanlandırdı. Erciyes Kayak Merkezi tarafından yapılan paylaşımda, "Erciyes'in zirvesi karla yeniden taçlandı" ifadesi kullanıldı.

Geçen yıla göre 15 gün erken kar yağdı

Erciyes Dağı'nın zirvesine 19 Eylül'de mevsimin ilk karı yağmıştı. Geçen yıl Ekim ayının başında yağan kar, bu yıl 15 gün önce düştü. Türkiye'nin önemli kış turizmin merkezlerinden olan Erciyes, kayak tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Uzmanlar, bu yıl kar kalınlığının geçtiğimiz yıla oran daha fazla olması yönünde görüş bildiriyor.

Erciyes'te kayak sezonu ne zaman açılacak?

Erciyes, geniş pist seçenekleri ve modern tesisleri ile ulaşımı en kolay şehir olarak biliniyor. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, kayak sezonunun açılacağı zamanı iple çekiyor. Geçtiğimiz yıl yapay kar makinalarının da yardımıyla yılbaşından 1 hafta önce sezon açılmıştı. Bu yıl ise kayak sezonunun Aralık ayının ilk haftasında açılması bekleniyor

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme