Erciyes'te Neler Oluyor!

Kayseri'nin Erciyes Dağı'nda yeni bir otel projesi başlatıldı. Hafta sonu, Develi Kapı'da gerçekleştirilen törenle otelin temeli atıldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Törene AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın katıldı. AEE Turizm A.Ş. tarafından inşa edilen otelin adı Arlberg Chalet olarak açıklandı.

Erciyes'te yaz ve kış turizmi için hizmet verecek olan bu yeni tesisin görselleri de paylaşıldı. Törende, 2020 yılında vefat eden ve Erciyes Master Planı'nda büyük emeği olan turizmci ve eski milli kayakçı Mehmet Eğlenceoğlu da anıldı. Turizmci Fikret Çelikkesir, projeyle ilgili olarak, 'Kayserimize ve Erciyesimize hayırlı olsun. Arlberg Sport olarak 30 yılı aşkın süredir Erciyes Kayak Merkezi'nde hizmet veren işletmemize yeni bir yatırım ekliyoruz. Erciyes Master Planı'nın fikir babası olan Arlberg Sport kurucusu Mehmet Eğlenceoğlu'nun izinde, Erciyes'e ve Türkiye turizmine hizmete devam edeceğiz' dedi.

Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri de otel projesi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, 'Erciyes'e yeni oteller kazandırılmaya devam ediyor. AEE Turizm A.Ş., Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı'da hizmet verecek olan Arlberg Chalet'in temelini attı. Yeni otel, hem konaklama ihtiyacını karşılayacak hem de istihdama katkı sağlayacak. Şehrimize ve Erciyes'e hayırlı olsun' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes, yaz ve kış aylarında düzenlenen etkinliklerle dikkat çekiyor. Erciyes, sadece kış sporlarıyla değil, yaz aylarında da bisiklet, voleybol, futbol ve diğer çeşitli yarışmalarla yılın 12 ayı turistlere hizmet sunuyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 7
Akün 15 Ağustos 2024 12:14

Kayseri kırşehir otoban bağlantısı yapılmalı anlatadan kayseriye geliyorumelmadağ ebs kırıklale ens keskin ens akpınar ebs kırşehir ebs öucur ebs kalaba ebs köylerde hız sınırı 50 bu ne yahu hangisinin çalışıp hamgisinin çalışadığı belirsız nerede bailayıp netede bittiği belirsiz keskünde bir yılda üç defa 50/60 hızdan ceza yedim şimdi endüşük 70yapmışlar bu kadar ensden sizede çıkabikir piyango haberiniz olsun yoldaşkar ha birde neredeyse 50 kmye bir mobil radar var.300km 5/6 saat haberinşz ola

Mmmm 14 Ağustos 2024 15:47

sandımki Erciyes patladı

Muşlu 13 Ağustos 2024 23:41

Bir muşlu olarak hakkımızı helal etmiyorum ,türkiyenin en çok kar yağan ili MUŞ a bir kayak tesisi yapmiuorsunuz çevre illerin hepsinde var Muş a gelince ödenek Yok..

Anadolu Ahmet 13 Ağustos 2024 20:49

Bu otelin vatandaşa katkisi nedir Nerede bir guzellik olsa orasi vatandasin para harcama yapacagi yer olarak gormelerinden sıkıldık Eskisehir e bakın Konya ya bakın Bir arastirın ecdad parkı kyoto parki hep Hizli tren yok sivas a var secimde de desteklemediler Otoyol gecmez kayseriden Anca otel yapiliyormus da bana ne arkadas vatandas yararlanabilecek mi

Selami coskun 13 Ağustos 2024 20:13

Sattınız yine gavurlar a,ne zaman akillanacaksiniz?

Adem Özkara 13 Ağustos 2024 16:42

Osman Yavuz Beyin bu önerisine bende katılıyorum. Ankara Niğde Otabanından Kayseri'ye doğrudan bağlantı yolu yapılmalı. Yerköy-Kayseri Hızlı Tren bağlantı inşaatı da ivedilikle tamamlanarak hizmete açılmalı. Kayseri artık üvey evlat statüsünden kurtarılmalıdır. Kayseri Sayın Milletvekillerine, Belediye Başkanı ve valimize duyurulur.

OSMAN YAVUZ 13 Ağustos 2024 07:39

İlk önce yol. Ankara - Kayseri arasında saçma sapan hız sınırları, Kırşehir ve Kırıkkale' nin bitmek bilmez ışıkları. 300 km. yi 4 saatte geliyoruz. Niğde otoyolunu kullansan yine Kırşehir' den ayrılmak zorundasınız. Niğde otoyolundan Kayseri' ye otoyol bağlantısı olmalı.

Bakmadan Geçme