Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, ‘Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 yılına göre yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde yapılan Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, muhalefetin dile getirdiği erken seçim çağrısıyla ilgili, ‘Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır.' İfadelerine yer verdi.
Erdoğan, Orta Vadeli Program'a ilişkin, ‘Son dönemde açıklanan büyüme, dış ticaret ve enflasyon verileri programın çalıştığını ortaya koyuyor' dedi.

Erdoğan, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girildiğini belirtti.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarından öne çıkanlar;

Türkiye Yüzyılını aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız. Sizlerin de bildiği üzere Covid 19 sonrasında küresel tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar, jeopolitik gerilimler ticareti ve yatırımları yeniden şekillendiriyor. Türkiye sahip olduğu üretim kabiliyeti, altyapısı, nitelikli insan kaynağı ve küresel entegrasyonuyla dönüşüm sürecine en hızlı adapte olan ülkelerin başında geliyor. Yılbaşında Süveyş Kanalı'nda yaşanan kriz dünya ticaretinin ne kadar kırılgan olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye alternatif ulaşım rotaları sunarak güvenilir partner olduğunu ispatlamıştır.

11.Sıraya Yükseldik

Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik. 2002'de 36 milyar dolar ihracatla dünya ticaretinden binde 5 pay alırken bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık.

Dev Yatırımlar Yaptık

Ulaştırma, enerji, eğitim sağlık ve dijitalleşme alanında yaptığımız dev yatırımlarla ülkemizin alt yapısını tamamladık. 2002 yılında ülkemizde sadece 5 bin 600 uluslararası şirket faaliyet gösteriyordu. Bugün ise 83 binden fazla. Son 15 yılda Türkiye'deki gerçekleşen ihracatın yüzde 31'ni uluslararası sermayeli şirketler yaptı. Ülkemiz yeni dönemde de uluslararası yatırımcıların tercih ettiği ülkelerden biri olmaya devam edecektir.

Program Çalışıyor

Orta vadeli programın temel hedeflerinden biri yıllık yüzde 5 büyümedir. Dijital dönüşüm, yeşil ekonomi, enerji verimliliği konularına ağırlık veriyor, yatırımları hızlandırmayı planlıyoruz. Açıklanan veriler programın çalıştığını ortaya koyuyor. Yeni reform paketlerini devreye alacağız. Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz.

Erken Seçim Tartışmaları

Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028 yılına göre yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Hedeflerimize ancak bu 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz. Bunun dışında her gündem, sahtedir, sanaldır. Sizin de gelecek planlarınızı buna göre yapmanıza inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz 7 gün 24 sizlerin hizmetinizdedir. Türk ekonomisine güvenen herkesin yanında olacağımızı bilmenizi isteri

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme