Erkek altın alyans takabilir mi? - Kayseri namaz vakitleri (21 Eylül)

Erkeğin altın alyans takması tartışma konusu olmuştur. Peki İslam dini erkeğin altın takmasını nasıl karşılıyor? bu konuyu sizin için işlerken namaz vakitleri, sabah, akşam, ikindi, öğle ezanı kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Erkeğin altın alyans takması tartışma konusu olmuştur. Peki İslam dini erkeğin altın takmasını nasıl karşılıyor? bu konuyu sizin için işlerken namaz vakitleri, sabah, akşam, ikindi, öğle ezanı kaçta okunacak? İşte detaylar...

Günümüzde erkek modasında takı kullanımı giderek artıyor. Erkekler giyim tarzlarında kullandıkları takılar ön plana çıkıyor. Özellikle minimalist ve modern tasarımlar erkekler arasında popülerlik kazanmış durumda.

Erkekler takı tercihlerinde doğal taşların yanı sıra ahşap ve deri ürünler ön plana çıkıyor.

İslam dininde ise erkeğin takı olarak altın takması konusu farklı yorumlara tabi olmuş ve tartışmaya sebep olmuştur. Bu konuda sizleri aydınlatmak için Kuran'ı Kerim'de geçen ayetleri ve hadisleri sizler için derledik.

De ki: 'Allah'ın kulları için yaratıp ortaya çıkardığı zineti, temiz ve hoş rızıkları haram kılmak kimin haddine?' De ki: 'Onlar, dünya hayatında iman etmeyenlerle birlikte, iman edenlerindir. Kıyamet günü ise yalnız müminlere mahsustur. İşte biz, bilip anlayan kimseler için, ayetleri bu şekilde açıklıyoruz.'" (A'raf, 7/32)

Hz. Ali'nin yaptığı rivayete göre, Peygamberimiz (asm) "Altın yüzük takınmayı yasakladı...” (Tirmizi, 264; Sabuni, Fıkhu'l-İbadat 148).

“Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir...” (İbni Mâce, Libas: 19)

"Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir." Ebu Davud, Libâs, 12; İbn Mace, Libâs, 19

Peygamber Efendimiz (SAV)'in “"Hz. Peygamber sağ eline ipeği, sol eline de altını aldı ve ‘Bu ikisi de ümmetimin erkeklerine haramdır.' buyurdu. (Ebu Davud, Libas, 14; Nesaî, Zînet, 40)''

Daha sonra da şöyle buyurdu: “Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.” Efendimiz (SAV), oradan ayrılınca yüzüğün sahibine etrafındaki kişiler, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın.” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı.” dedi. Müslim, Libas ve'z-zînet: 53.

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 04:55

Güneş: 06.17

Öğle: 12.36

İkindi: 16.03

Akşam: 18.46

Yatsı: 20.04

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme