Ersoy: 'Güçlü bir evet bekliyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ve yönetim kurulu üyeleri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ ile buluşan MHP İl Başkanı Baki Ersoy referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan ziyarette ilk sözü alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, 16 Nisan'da Anayasa Referandumu yapılacağını hatırlattı ve siyasi partilerin çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade ederek bugün de MHP il Başkanı Baki Ersoy'u ağırladıklarını bildirdi ve sözü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği Ersoy'a bıraktı.

MHP İl Başkanı Ersoy ise yaptığı konuşmada 16 Nisan Referandumu'nda Kayseri'den güçlü bir evet beklediklerini dile getirerek şunları kaydetti; “Malumunuz 7 Haziran seçimlerinden bugüne yoğun bir gündem Türk siyasetinde devam ediyor. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi'nin temsilcileri olarak bu yoğunluğa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Önümüzde çok önemli bir seçim var, daha doğrusu referandum. Bu Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri. Durum böyle olunca da biz de çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Sizleri de bu kapsamda ziyaret etmek istedik. Kabul ettiğiniz teşekkür ederiz. Bu yoğunluğun arasında kurumları ziyaret etmemizin amacı Milliyetçi Hareket Partisi'nin faaliyetlerini bildirmek, hem de kurumlarla diyaloglarımızı daha da güçlendirmektir. Bu anlamda da inşallah önümüzdeki referandumla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi'nin duruşu da malum. Milliyetçi Hareket'in lideri konuyu 11 Ekim'de gündeme getirmişti. Meclisten geçti. Meclisten sonra milletin iradesine sunuldu. İnşallah 16 Nisan'da güçlü bir evet hem Kayseri'de hem Türkiye'de bekliyoruz. Bunun için de elimizden geldiğince teşkilatlarımızla beraber çalışıyoruz. Vatanımız, milletimiz için inşallah hayırlısı olur. Kayseri'de zannediyorum yüzde 75'in üzerinde bir evet oyu çıkar diye tahmin ediyoruz. İnşallah Cenab-ı Allah bizi mahcup etmez diyorum.

“BİZE KİMSE SALDIRMIYOR. BU İŞİ GERMEMEK GEREKİYOR”

MHP İl Başkanı Ersoy, CHP Milletvekili Çetin Arık'a yapılan saldırıya ilişkin ise bu süreçte ortamı germemek gerektiğini ve kendilerine saldırı olmadığını ifade ederek şunları paylaştı; “Bize kimse saldırmıyor. Önce onu söyleyim. Ama CHP'li vekile de saldıran kimdir, niye saldırmıştır, orada ne diyalog yaşanmıştır bilmiyorum ancak ne olursa olsun doğru değil. Tabi şu da bir gerçek ki bu işi germemek gerekir. Geren taraf olmamalıdır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi tarafı şunu yapıyor; Talas'ta daha öncesinde rahmetli Erbakan da rahmetli Başbuğumuzun fotoğrafları olan ‘bunlar da hayır diyordu' yazan katalog dağıtmaya çalıştılar. Bunlara gerek yok. Herkes kendi propagandasına baksın. Deniz Baykal üzerinden gitsin yapsınlar. Ama ne Başbuğumuzun üzerinden, ne de bir başkalarının üzerinden yapılmasına biz müsaade etmeyiz. Herhangi bir vekile değil herhangi bir insana yapılması da doğru değil bu saldırının. Emniyet güçleri bunun gereğini yapacaktır. Yine söylüyorum, olayları büyütüp belli noktaya taşıyıp işte bunu yapanlar şu kesimdendi, şunu yapanlar bucuydu, şucuydu diye ayırt ettirmeye veya karşı karşıya getirilmeye çalışılırsa herkes zarar görür.Ben saldırıyı doğru bulmuyorum keşke olmasaydı diyorum. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme