Ertelenen Zam da Zamlandı!

Benzin ve motorine 21 Haziran'da zam yapılması bekleniyordu. Ancak EPDK yapılacak zammı erteledi. Araç sahipleri zam gelecek mi, gelmeyecek mi diye araştırmalar yaparken, ertelenen zam da zamlandı! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Brent petrol fiyatlarında ve dövizde yaşanan değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. 21 Haziran'da beklenen ancak EPDK'nın müdahalesi ile ertelenen zam, 24 Haziran'da zamlanarak yürürlüğe girecek.

Türkiye'de benzin ve motorin satış fiyatlarının hesaplanması şöyle gerçekleşiyor: Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle birlikte KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor.

21 Haziran için beklenen ancak ertelenen zamda, litrede benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde 1 lira 63 kuruş artış olacaktı. Pazartesi günkü zam, ertelenen zammın üstünde oldu. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, 24 Haziran Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olacak şekilde benzine 2,1 TL, motorine ise 1,69 TL zam gelecek. Fiyatlarda yapılacak bu güncelleme ile Kayseri'de benzin 43,9 TL, motorin ise 43,86 TL olacak.

Kayseri'de Güncel Akaryakıt Fiyatları Şöyle;

Benzin: 41,80 TL

Motorin: 42,17 TL

LPG: 20,49 TL

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme