ERÜ'den ek sınav duyurusu! - Üniversite haberleri

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerine ek sınav hakkı duyurusu yayımladı. Peki öğrenciler nasıl başvuru yapacak? Şartlar neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerine ek sınav hakkı duyurusu yayımladı. Başvuru süreci ve şartlara dair detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

ERÜ öğrencilere azami öğrenim sürelerini doldurdukları durumda başarısız veya hiç alamadıkları dersler için iki ek sınav hakkı tanıdı. Yapılan bu değşiklikle son sınıf öğrencileri kayıt silme durumuna gelmeden bu imkandan faydalanabilecek.

Başarısız oldukları veya hiç alamadıkları dersler için ek sınav hakkını kullanmak isteyen son sınıf öğrencileri, 25 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında Katkı Payı/ Öğrenim Ücreti (Harç) ödemelerini yapaca. Ardından ders kaydı yaparak danışman hoca onayına gönderecek. İşlemler http://obisis.erciyes.edu.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın 18 Nisan 2021 tarihli yazısı ile projeli dersler, laboratuvar dersleri, atölye ve zorunlu staj uygulamaları birer ders olarak kabul edilmişti. Bu kapsamda mezun olabilmesi için sadece stajı kalan öğrenciler 25 Eylül- 3 Ekim 2023 tarihleri arasında dilekçe ile kayıtlı bulundukları fakülteye/Meslek Yüksekokuluna başvuruda bulunarak işlemlerini tamamlayacak.

Azami süresini dolduran ve ders sayısı beşin altında olan öğrencilerden sınav hakkını kullanmak istemeyenler, dilekçe ile 25-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvurarak 4 dönem ders seçme hakkını kullanabilir.

Ek sınavlara katılmayan veya başvuru yapmayan öğrenciler, ek sınav hakkından feragat etmiş sayılacak ve kayıtları silinecek.

Sınav Tarihleri:

İlk Ek Sınavlar: 02-14 Ocak 2024

İkinci Ek Sınavlar: 30 Ocak - 12 Şubat 2024

Bu derslerden uygulama, laboratuvar, proje, bitirme tezi, zorunlu staj uygulaması gibi nitelikteki dersler ile daha önce hiç alınmamış derslere devam zorunludur.

Detaylı bilgiye ulaşmak için TIKLAYIN...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme