ERÜ girişimcilikte 13. oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2015 yılı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde listenin 13. sırasında yerini aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Türkiye'nin 2015 yılında en girişimci ve yenilikçi üniversitesinin, 88,40 puanla Sabancı Üniversitesi olduğunu bildirirken, onu ise 85,96 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin izlediğini dile getirdi. Listenin 3. sırasını ise 79,66 puanla Boğaziçi Üniversitesi'nin aldığı paylaşıldı. 50 üniversitenin sıralandığı en girişimci üniversiteler listesinde Erciyes Üniversitesi ise 56,43 puanla 13. sırada bulunurken, listenin en sonunda da 30,04 puanla Erzurum Üniversitesi yer aldı. Erzurum Üniversitesi'nden sonra ise 49. sırada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve 48. sırada da İnönü Üniversitesi bulundu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, üniversite ve teknoloji transfer ofisi sayılarında önemli artışlar yaşandığını ancak hala arzu edilen noktada olunmadığını belirterek, üniversitelerdeki kalitenin artırılması gerektiğini bildirdi. Bakan Işık ayrıca, üniversitelerde kalitenin arttırılması gerektiğine de vurgu yaparak, üniversite ve teknoloji transfer ofisi sayılarında önemli artışlar yaşandığını ancak hala arzu edilen noktada olmadıklarını dile getirdi ve üniversitelerdeki kalitenin mutlaka artırılması gerektiğini bildirdi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme