ERÜ Onkoloji'de kanser hastaları sordu, doktorlar cevapladı

İlk olarak 2014 yılında yapılmaya başlanan kanser hastaları ile doktorların sorulu cevaplı buluşmalarının 4'üncüsü gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Onkoloji Hastanesi'nde gerçekleştirilen buluşmaya Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetin, öğretim görevlileri, doktorlar ve kanser hastaları katıldı.
Gerçekleşen buluşmada hastalara güncel, modern tıbbi tedavilerin başarılı şekilde uygulanmakta olduğu ve umudunu kaybetmiş bir çok hastaya yaşamın kapılarının aralandığı ifade edilirken, tıbbi tedavilerin yanı sıra hastaların bilgilendirilmesi, hastalara moral vermek ve psikolojik destek sağlamak gibi konularda hasta ve yakınlarını ihmal etmeyen merkez çalışanlarının zaman zaman böyle toplantılar düzenleyerek bir araya geldikleri dile getirildi.
SON 10 YILDA KÖK HÜCRE NAKLİ 1400'E ULAŞTI
Kanser alanında uzman olan öğretim üyeleri ve kanserli hastaların buluşmasında konuşan Prof. Dr. Çetin, 10 yıl içerisinde 1400 kök hücre nakli gerçekleştirildiğini ve Türkiye'nin kanser tedavi alanında dünyada önemli bir yere geldiğini belirterek şunları paylaştı; 'Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü ve Erciyes Transplant Merkezi, hematoloji ve nakil alanında Türkiye başarıları ile tanınmakta ve sadece şehrine değil tüm Türkiye'ye hizmet vermektedir. Dünyadaki yenilikleri yakın olarak takip edip güncel tedavileri hastalarına uygulayan merkezimizde kemik iliği kanseri olan hastalar için özel kök hücre nakli programları uygulanmaktadır. Aynı zamanda da Avrupa'dan akredite olan merkezimizde yıllık 130-150 civarında kök hücre nakli yapılmaktadır. Son 10 yılda yapılan toplam kök hücre nakli sayısı 1400'e ulaşmıştır.'
Doç. Dr. Leylagül Kaynar ise gerçekleşen buluşmadaki amaçlarının, hastalara hastalıkları ile genel bilgi vermek, bu dönemde dikkat edilmesi gereken durumların hatırlatılmasının yanı sıra hastalıkları ile birlikte yaşamayı öğrenmek ve hayata tutunmaları konusunda destek olduğunu kaydetti. Toplantıda alanında uzman hemşire ve doktorlar tarafından sunumlar yapıldı, hastaların deneyimleri dinlendi, soru ve cevaplar ile hastalar bilgilendirildi. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme