ERÜ Teknopark, TGB'de üç sıra atlayarak 5'inci oldu

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde 5'incilik ödülü aldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı düzenlemiş olduğu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nin 3'üncüsü gerçekleştirildi. Zirvede Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ı olan ETTO'ya teknoloji Geliştirme Bölgeleri içerisinde 5'incilik ödülü verilirken, ETTO'nun 8. sıradan 5. sıraya yükselmesi ise takdirle karşılandı.
1 YILDA 3 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ
Gerçekleşen zirvede ETTO'nun bundan bir yıl önce düzenlenen 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde 8'inci sırada geldiği bilinirken, bu yıl ise zirvede 3 sıra birden atlayarak 5. sıraya yükseldiği kayıtlara geçti. Türkiye'de 46'sı faal olmak üzere 61 teknopark bulunduğu bilinirken, söz konusu teknoparklar içerisinde ise ERÜ Teknopark'ın aldığı derece ile birlikte yükseliş oranı da dikkatleri çekti. ETTO'nun önünde ise ODTÜ Teknokent 67.21 puanla ilk sırada, İTÜ Arı Teknokent 58.42 puanla 2. sırada, Ankara TGB (Cyberpark) 54.99 puanla 3. sırada ve İzmir TGB ise 53.66 puan ile ise 4. sırada yerini alırken Erciyes Üniversitesi TGB ise 53.36 puan ile 5. sıraya yerleşti. Teknoparklar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından ekonominin lokomotifi olarak değerlendiriliyor.
ETTO '5-9' YAŞ VE ARASI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ'NDE 1. OLDU
10 yaş ve üzeri Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile 5-9 yaş ve arası Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'ne verilen 'Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri'nde, 5-9 yaş ve arası Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri kategorisinde ise ETTO'nun 1. olduğu öğrenildi. Buna göre söz konusu kategoride Erciyes Üniversitesi TGB birinci, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ikinci, Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi üçüncü sırada yer aldı. 4 yaş ve altındaki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'ne verilen 'Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri'nde ise Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi birinci, Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi ikinci, Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi üçüncü geldi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme