ERÜ'de 2 binden fazla akademisyen var

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde bulunan 2 bin 252 akademisyen olduğu belirlendi.

Kayseri'nin ilk ve en büyük yükseköğretim kurumu olan Erciyes Üniversitesi'nin 2 binin üzerinde akademik personeli olduğu ortaya çıkarken, akademisyenler içerisinde araştırma görevlilerinin yoğunlukta olduğu gözlendi.
EN ÇOK 'ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ'
ERÜ Rektörlüğü'nden edinilen bilgilere göre toplam 2 bin 252 akademik personel içerisinden 866'sının araştırma görevlisi olduğu kaydedilirken, fakültelere göre en çok araştırma görevlisinin ise 432 kişi ile Tıp Fakültesi'nde bulunduğu bilgisi verildi. Tıp Fakültesi'ni ise toplam 59 kişi ile Mühendislik fakültesi takip ederken, 3. sırayı ise; 41 kişi ile Eczacılık Fakültesi aldı. En az profesörü bulunan fakülteler ise şu şekilde sıralandı; Mimarlık, İletişim ve Turizm Fakülteleri ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1, Güzel Sanatlar ve Hukuk Fakültesi 2 ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 3.
PROFESÖR TIP'TA YOĞUN
Üniversiteden edinilen bilgilerde akademik personelin en üst derecesinde bulunan profesörlerin ise Tıp Fakültesi'nde yoğunluk gösterdiği bilgisi yer aldı. ERÜ'nün bir araştırma üniversitesi kimliğine sahip olmasının da etkili olduğu sonuçlara göre Tıp Fakültesi'nde toplam 165 profesörün çalışmalarda bulunarak eğitim ve öğretim faaliyetleri gerçekleştirdiği tespit edildi. Tıp Fakültesi'ni 47 profesör ile Fen Fakültesi, onu ise 38 profesör ile de Mühendislik Fakültesi izledi.
ERÜ'de bulunan toplam profesör sayısı 373 olurken, diğer akademik personelin türleri ve miktarları ise sırasıyla şöyle oldu; araştırma görevlisi 866, yardımcı doçent 388, doçent 263, öğretim görevlisi 174, okutman 129, uzman 57, çevirici 1 ve eğitim öğretim planlamacısı 1. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme