ERÜ'de 'Psikoloji Günleri' söyleşisi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen Psikoloji Günleri Söyleşi Etkinliği'nin 3'üncüsü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, akademik personel, idari personel ve öğrenciler katıldı. Katılımcısı sayısının oldukça yoğun olduğu programda, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Psikoloji Bölümü öğrencileri de etkinliğe büyük ilgi gösterdi.
Söyleşide ilk sözü alan ERREM Merkez Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, öğrencilere ERREM hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. ERREM Müdürü Atak, psikolojik destek için gelen bireylere gizlilik ilkesi doğrultusunda yaklaştıklarını söyleyerek her insanın 'Hz. İnsan' ve Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle eşref-i mahlûkat olduğunu, dolayısıyla da bireylere yaklaşımlarının bu çerçevede gerçekleştiğini ifade etti. 6,5 yıllık bir kurum olduklarını ve binlerce öğrenciye bireysel psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma ve eğitsel destek bağlamda psikolojik destek sunduklarını belirtti.
Programda konuşan ERREM personeli Psikolog Begüm Arslan ise 'Hayatımızda Karşımıza Çıkan Problemlerle Nasıl Bahşederiz?' isimli konuda öğrencilere paylaşımlarda bulundu ve problem çözmenin aşamalarına değindi. Psikolog Arslan sürdürdüğü konuşmasında; 'Problem, olmak istediğimiz durum ile şuan içinde bulunduğumuz durum arasındaki farktır. İnsanlar problem kelimesini duyunca ürkmektedir. Çünkü problem, engellerle uğraşmayı, çaba göstermeyi gerektirir' dedi ve problem çözme yöntemlerine değinerek konuşmasını tamamladı.
Düzenlenen programda son sözü alan ve ERREM'e gönüllü destek veren, Uzman Psikolojik Danışman Ayşe Sarsıkoğlu ise, 'Hayatınızın Amacını Belirlediniz mi?' konulu söyleşide hayat amaçları edinme konusunda paylaşımlarda bulundu. Sarsıkoğlu, insanın yaşama amacının hayatın anlamını bulmak olduğunu, gidilecek yol kadar seçtiğimiz yolun da önemli olduğunu belirterek araçla amacın karıştırıldığını, aracın amaç haline dönüştüğünde felaketler meydana geldiğini ifade etti. BB

Bakmadan Geçme