ERÜ'nün öğrencisi 40 bini aştı

ERÜ'de bulunan bütün ön lisans, lisans ve yüksek lisansta öğrenim gören toplam öğrenci miktarının 49 bin 801'i bulduğu üniversitenin neredeyse bir ilçe nüfusu kadar olduğu belirlendi.
EN ÇOK ÖĞRENCİ MÜHENDİSLİKTE
ERÜ'den edinilen bilgilere göre ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden en çok öğrencinin 8 bin 545 öğrenci ile Mühendislik Fakültesi'nde bulunduğu bildirilirken, bu fakülteyi ise 3 bin 886 öğrenci ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin takip ettiği ortaya çıktı. Üçüncü sırada ise toplam 3 bin 802 öğrenci ile Edebiyat Fakültesi geldi.
ERKEK ÖĞRENCİLER AĞIRLIKTA
ERÜ'nün cinsiyete göre öğrenci sayısının değerlendirilmesinde toplam 27 bin 857 erkek öğrencinin, toplamda bulunan 21 bin 944 bayan öğrenci sayısından çok bulunduğu gözlendi. Bayan ve erkek öğrencilerin bölüm türlerine göre dağılımında ise bayanların; 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu'nda çoğunlukta olduğu belirlenirken, erkek öğrencilerin ise; 'Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Turizm Fakültesi, Seyrani Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kayseri Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, İzzet Bayraktar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu ve Tomarza Meslek Yüksekokulu'nda ağırlıkta bulundukları ortaya çıktı. Enstitülerde ise bayan öğrenciler; 'Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar' derken, erkek öğrenciler ise; 'Fen, Sosyal ve Eğitim Bilimleri'ni tercih etti.
Verilen bilgilerde en az öğrencisi bulunan bölüm ve okulun sırasıyla; 'Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu, Tomarza Meslek Yüksekokulu ve Turizm Fakültesi' olurken , enstitünün ise 'Güzel Sanatlar Enstitüsü' olduğu kaydedildi.
ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme